Tíz év után tér vissza a szorítóba Evander Holyfield

A profi ökölvívó közelmúltbéli ellenfele a tervekkel ellentétben nem Mike Tyson lesz.


Tíz év után visszatér a ringbe Evander Holyfield korábbi világbajnok profi ökölvívó, de ellenfele a közelmúltbeli tervekkel ellentétben nem Mike Tyson lesz.

A szervező Triller Fight Club bejelentése szerint az 58 éves Holyfield a 47 esztendős ír Kevin McBride ellen húz kesztyűt június 5-én.

A nyolcmenetesre tervezett bemutató mérkőzés a Teofimo López-George Kambosos könnyűsúlyú címegyesítő meccs felvezető programjában szerepel majd.

A cirkálósúly és nehézsúly korábbi legendás bajnoka, Holyfield az elmúlt egy évben többször is nyilatkozott arról, hogy szívesen visszatérne a ringbe, és harmadszor is megmérkőzne Mike Tysonnal.

Utóbbi március végén közölte, hogy - csaknem negyedszázaddal első két ütközetüket követően - idén május 29-én ismét összecsapnak, azóta viszont nem láttak napvilágot újabb hírek a meccsükről.

Holyfield eddigi 56 profi mérkőzéséből 44-et megnyert, tizet elveszített, kétszer pedig döntetlen lett a végeredmény. McBride mérlege 35 győzelem, szintén tíz vereség és egy döntetlen.

Legemlékezetesebb sikerét éppen Mike Tyson felett aratta 2005-ben, de legutóbb ő is tíz évvel ezelőtt lépett ringbe profi meccsen.

Borítókép: Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Videók