Tim Bradley: Fury egy díva lett a szememben

Fury karrierjének ezen a pontján az az érzése az embernek, hogy csak a könnyű pénzes meccsek érdeklik.


Tim Bradley egykori profi ökölvívó szerint, a WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury "dívává" vált, akit csak a pénzszerzés érdekel, és "kitért" az IBF, WBA és WBO bajnok Oleksandr Usyk elleni mérkőzés elől, amely április 29-n szerettek volna megrendezni.

A meccs a visszavágó pénztárca felosztása miatt esett szét, amit Fury 50-50 arányban akart, és mindezt azután, hogy Usyk 70-30 arányban egyezett bele az első meccsbe. Az április 29-i mérkőzés győztese, akár Usyk, akár Fury lett volna: jogosult lenne a 70-30-as felosztásra a visszavágón. Érdekes módon annak ellenére, hogy Fury esélyt sem adott Usyk legyőzésére, nem volt hajlandó beleegyezni a visszavágó megállapodásba, amely szerint győzelem esetén ugyanazt a 70-30-as felosztást kapta volna, mint az első mérkőzésen.

Bradley úgy érzi, hogy most, hogy Fury kihúzta az Usyk elleni meccset, valószínűleg Joe Joyce lesz az ellenfele. Joyce-nak megvan a mérete ahhoz, hogy megbirkózzon Fury kemény stílusával, , amit azóta alkalmaz, hogy összeállt a Kronk edzőteremben edződött SugarHill Stewarddal.

Ha Fury azt hiszi, hogy Joyce-t úgy fogja legyőzni, hogy rátámaszkodik, ahogy azt a Derek Chisora, Dillian Whyte és Deontay Wilder elleni győzelmei során tette, akkor lehet, nagyot téved. Joyce nagyjából ugyanannyit nyom, mint Fury, de ez mind izom és nem zsír. Fury karrierjének ezen a pontján az az érzése az embernek, hogy csak a könnyű pénzes meccsek érdeklik, és hatalmas dohányt akar már csak keresni egy Anthony Joshua elleni meccsel, mielőtt visszavonul.

A cikk folytatásához kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók