Télen nézhet egymással újra farkasszemet Fury és Wilder

Novemberben vagy decemberben kerülhet sor a harmadik összecsapásra.


Október 3-a helyett valamikor az év utolsó két hónapjában csaphat össze a ringben egymással harmadik alkalommal is a Boksz Világtanács (WBC) brit nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder a londoni Daily Mirror közlése szerint.

A lap az új időpontként november vagy december hónapokat megjelölő promóterre, Bob Arumra hivatkozva adott hírt az újabb halasztásról, s okként ismét a koronavírus-járványt jelölte meg.

A 31 éves Fury februárban a hetedik menetben kiütéssel győzte le 34 esztendős, akkori világbajnok riválisát azok után, hogy kettejük első mérkőzésén, 2018 decemberében döntetlen született. Az esetleges harmadik találkozó lehetőségét az előző meccsük szerződésébe belevették a felek, és mivel a vesztes Wilder kihívta Furyt, így következhet az újabb összecsapás. Ezt a mérkőzést eredetileg július 18-ra tervezték, majd októberre halasztották tovább.

Sport365.hu - Wilder sajtótájékoztató helyett a kórházban kötött ki

A WBC új világbajnoka Tyson Fury, aki Deontay Wildert győzte le könnyedén. Wilder a 7. menetben már teljesen harcképtelen volt, ennek tudatában a bíró megállította a párharcot. Magyar idő szerint vasárnap hajnalban ismét összecsapott a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Deontay Wilder és kihívója, a brit Tyson Fury.


Korábban Fury azt nyilatkozta, karrierje akkor lenne teljes, ha találkozhatna honfitársával, a jelenleg három vb-övet (WBA, IBF, WBO) birtokló Anthony Joshuával, erre a meccsre azonban még várni kell, mivel utóbbi a bolgár Kubrat Pulev ellen lép szorítóba, jelen állás szerint június 20-án.

Ha mindkét brit öklöző megvédi vb-címeit és egymással is megmérkőzik, Lennox Lewis óta először lehet a királykategóriának vitathatatlan - vagyis minden nagy bokszszervezet által elismert - világbajnoka. 

 

Borítókép: Bradley Collyer/PA Images via Getty Images

Videók