„Pitbull” szétszedte AJ McKee-t

Patricio Freire rendezte a számlát.


A Bellator 277 pénteki főmérkőzésén a SAP Centerben Freire egyhangú pontozással legyőzte AJ McKee-t, és ismét ő lett a pehelysúlyú bajnok.

Az első menet rendkívül szorosra sikeredett, mindkét harcos kihasználta a technikáját. „Pitbull” a lábrúgásaival próbálta leginkább gyengíteni ellenfelét. A második körben már inkább egyértelműbb volt a kihívó előnye. McKee továbbra is meccsben volt, bár nehezen találta meg a ritmust.

A küzdelem legnagyobb pillanatai a harmadik menetben történtek, amikor Freire eltalálta McKee-t, aki aztán megingott, ezt követően pedig földre vitték. Freire érezte a vérszagot és rárontott, majd megragadta McKee nyakát egy guillotine-fojtással. Úgy tűnt, hogy Freire egyre szorosabban tudja tartani a fogást, de McKee megtalálta a kiutat. A negyedik menet volt McKee legerősebb pár perce, remekül kivédekezte Freire-t, és ezt a lendületet átvitte az ötödik körre is, de mindez kevésnek bizonyult.

Ez a párharc a Bellator 263 főmérkőzésének a visszavágója volt, amikor McKee egy álló guillotine-fojással végzett Freire-val. Azóta egyikük sem harcolt, mindketten a visszavágóra koncentráltak. A vereség megszakította Freire hét meccses győzelmi sorozatát, miközben robbanásszerűen megnövelte McKee népszerűségét. A győzelemmel „Pitbull” visszakapja címét. Ami McKee-t illeti, profi karrierje során először veszített.

Nagy kérdés, hogy így mi lesz Borics Ádámmal, aki a legutóbbi Mads Burnell elleni győzelmével kivívta a kihívói szerepet. Ha ezen a mérkőzésen McKee nyert volna, akkor szinte biztos, hogy legközelebb a kettőjük párharcát láthattuk volna, de Freire ezzel a sikerével kiegyenlítette a kettőjük közötti számlát és félő, hogy a Bellaor egy harmadik meccsel akar pontot tenni ennek az ügynek a végére.


Forrás: mmajunkie.usatoday.com
Borítókép és képek: Bellator MMA / Facebook

Videók