Patricio Freire: Borics egy veszélyes ellenfél

Az út végén Freire azt mondta, elkerülhetetlen, hogy harmadszor is megküzdjön McKee-vel.


A Bellator pehelysúlyú bajnoka, Patricio Freire már most is vitathatatlanul a promóció történetének legnagyobb harcosa.

Ha egy harmadik súlycsoportban is megszerzi a bajnoki címet, igazán különleges lesz az önéletrajza. És "Pitbull" éppen ezt tervezi a nem túl távoli jövőben.

„Szeretném még egyszer megvédeni a (145 kilós) övet ezután a meccs után, és megpróbálok újra egy másik címet is elhódítani, hogy újra kétszeres bajnok legyek. Szeretném megszerezni a (kisváltósúlyú) övet, de nagy ellenféllel kell szembenéznem - a mérleggel. Nem vagyok túl nagy, de erős vagyok, szóval meg kell néznem, hogyan működhet ez” - mondta Freire az MMA Junkie-nak a Bellator 286 csütörtöki médianapján.

Freire szombaton a pehelysúlyú bajnoki címét teszi kockára Borics Ádám ellen a Bellator 286 főmérkőzésén a kaliforniai Long Beach Arénában. Freire először teszi kockára az övét azóta, hogy áprilisban egyhangú pontozással visszaszerezte azt A.J. McKee-től

„Borics egy nagyszerű harcos. A legutóbbi veresége óta sokat fejlődött. Úgy tekintek rá, mint egy teljes értékű harcosra. Csak egy vereséget szenvedett el pályafutása során, és azóta sokat fejlődött. Nagyszerű kick-boxoló, de remekül birkózik és sokat edz jiu-jitsu-t. Veszélyes ellenfél. Jók a rúgásai, jók a térdei, gyorsak a kezei - erre oda kell figyelnem. Láttam, hogy magabiztos álmokkal érkezett ide, de én is ugyanezen vagyok” - mondta Freire Boricsról, aki négymeccses győzelmi szériával érkezik.

Az út végén Freire azt mondta, elkerülhetetlen, hogy harmadszor is megküzdjön McKee-vel. Szombaton McKee könnyűsúlyban küzd Spike Carlyle ellen a társ-főmérkőzésen. A média napon már volt egy állítólagos szóbeli összetűzésük, bár Freire tagadta, hogy bármi olyan történt volna, amit ő kezdett.

„Van még néhány problémánk, amit meg kell oldanunk. Még nincs vége. A trilógiának össze kell jönnie. Akarom. Nem vagyok meglepve, hogy menekül a divízió elől. Most könnyűsúlyban van, de folyton csak dumál.”

Mielőtt azonban ez a trilógia megtörténhetne, vagy a tervezett váltás a kisváltósúlyba, hogy egy harmadik bajnoki címért menjen Freire tudja, hogy túl kell jutnia Boricson.

„Felkészültem 25 percre, de senki sem tudja, hogy a bal kezem mikor kapja el az állát. Ha ez az első menetben, az első percben történik, akkor a földre fog kerülni.”

Borítókép és fotók: Chris Unger/Zuffa LLC

Videók