Özbas Szofi a vigaszágon

Özbas a vigaszágon a brazil Ketleyn Quadrosszal találkozik.


 

A 63 kilogrammos Özbas Szofi kikapott a negyeddöntőben, így a bronzéremig tartó vigaszágon folytatja szereplését szerdán a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

 

A vb negyedik napjának utolsó állva maradt hazai versenyzője - aki 27-edikként olimpiai kvótás helyen áll a világranglistán - a negyeddöntőben Anriquelis Barriosszal találkozott. A 27 éves venezuelai dzsúdós négy érmet gyűjtött a pánamerikai bajnokságokon, tavaly októberben pedig második lett a budapesti Grand Slamen.

Első összecsapásukon az ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar hozta a szokásos aktív, kezdeményező stílusát, az egy fejjel magasabb Barrios pedig védekezett. Az ellenfél szűk három perc elteltével egy térdelő helyzetből nagy nehezen földre döntötte a 19 éves hazai versenyzőt, vazaarit kapott, majd leszorítással folytatta az akciót. Ebből a Békés Megyei Kano JSE versenyzője - aki első felnőtt vb-jén szerepel - még kibújt, de fordítani már nem tudott a hátralévő időben, így kikapott. Özbas a vigaszágon a brazil Ketleyn Quadrosszal találkozik.

 

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Videók