Óriási csatában lett ötödik Dénes Mercédesz Minszkben

A legutóbbi két Eb aranyérmesével ütközött meg.


Az 53 kilogrammban szereplő Dénes Mercédesz az ötödik helyen végzett a minszki Európa Játékok birkózóversenyén, melynek helyosztóján technikai tussal kikapott az orosz Sztalvira Orsustól.
 
Az érdi sportoló szerdán nyolcaddöntőjét megnyerte, a négy közé viszont nem tudott bejutni, ám a csütörtöki vigaszágon ismét szőnyegre léphetett, ott pedig magabiztosan, technikai tussal győzött a spanyol Marina Rueda Flores ellen.
 
Amíg délelőtt egyértelmű esélyesként várta meccsét, addig az esti helyosztón a legutóbbi két Európa-bajnokságon aranyérmes riválisa mondhatta el ugyanezt magáról. 
 
A mérkőzés eleje "tapogatózással" telt, melyben az orosz volt némileg aktívabb, így Dénest előbb figyelmeztették, majd intették, mely után fél perce volt akciót csinálni. Eredményesen indítani nem tudott, ráadásul riválisa - még a 30 másodperc letelte előtt - gyors lábra támadással levitte, majd háromszor is megpörgette (8-0). Ezzel Orsus nagyon közel került a bronzéremhez, melyet a második menet elején meg is szerzett, miután két pontért ismét levitte ellenfelét, a 10-0-val pedig technikai tust ért el.
 
Dénes Mercédesz nehezen emésztette meg, hogy lemaradt a dobogóról, veresége után könnyeivel küzdve jött le a szőnyegről.
 
Csütörtökön még négy magyar, Sleisz Gabriella (62 kg), Németh Zsanett (76 kg), Galambos Ramóna (57 kg) és - vigaszágon - Szabó Mihály (97 kg) szerepelt, meccset nyerniük azonban nem sikerült, ráadásul valamennyien kiestek.
 
Pénteken a kötöttfogásúak is megkezdik szereplésüket a fehérorosz fővárosban. A magyar csapatból Torba Erik (60 kg), Krasznai Máté (67 kg) és Lőrincz Tamás (77 kg) lép szőnyegre.
 
Forrás: MTI, Fotó: MTI/Kovács Tamás

Videók