Ogogo: Bölcs döntés volt Duboistól, hogy letérdelt

Ha valaki, akkor ő tudja miről beszél.


Anthony Ogogo a legrosszabbtól tart, amikor Daniel Dubois szemsérülésére gondol, és szerinte okosan cselekedett a brit ökölvívó, amikor letérdelt és inkább feladta a küzdelmet.


Fotó: Julian Finney/Getty Images

A 23 éves fiatalember szörnyű éjszakát élt át, miután Joe Joyce ellen elszenvedte első vereségét, ami még inkább aggasztóbb, az a sérülése. Eltört a szemürege és lehetséges, hogy idegkárosodást is szenvedett. Ha valaki szimpatizálni tud Dubois jelenlegi helyzetével, az Ogogo, hiszen ő kénytelen volt visszavonulni pont egy szemsérülés miatt, amit 2016-ban szenvedett el. A 32 éves egykori bunyós felajánlotta segítségét és támogatását a brit nehézsúlyú bokszolónak.

"Nagyon nehéz lehet most, én tudom, voltam hasonló helyzetben. Megszakad a szívem miatta, engem három év alatt kilencszer műtöttek a szemem miatt. Nagyon hasonló volt a sérülésem, és pont emiatt ért véget a karrierem. Ha bárkinek kell segítség azzal kapcsolatban amit átéltem, akkor megteszem, még akkor is, ha tanács kell, vagy az, hogy milyen orvosokhoz forduljon."

"Aggódom Dubois miatt, ez nem egy törött kéz, nagyon nehéz lesz ebből felépülni. Az idegkárosodás a problémásabb. A törött szemüregek meglehetősen gyakoriak a sportban, és könnyen kezelhetők. Számomra a szem, az izom és az idegek károsodása jelentette a karrierem végét."


Fotó: Mark Robinson/Julian Finney/Getty Images

Annak ellenére, hogy közel fél évtizede szenvedte Ogogo a sérülését, még mindig szenved miatta. Nem sokkal a tavalyi visszavonulása előtt tett fel egy képet a közösségi oldalára, amelyen jól látható, hogy ok nélkül elkezdett vérezni a szemürege.

"A bal szemem már nem ugyanolyan, mint a jobb. Az idegek nem gyógyulnak meg, és az izmok sem biztos. Ha valaki idegkárosodást szenved, az az egész életére kihat. Minden attól függ, mennyire súlyos ez az idegkárosodás, de nagyon féltem a fiatal srácot."

Dubois rengeteg kritikát kapott olyan nevektől, mint Dillian Whyte, David Haye és Carl Frampton, amiért térdre ereszkedve várta, hogy a bíró kiszámolja. Ogogo tovább küzdött, miután 2016-os Craig Cunningham elleni harcban szemsérülést szenvedett, és ez tartós károkat okozott nála. Úgy véli, hogy Dubois döntése hosszú távon a legjobb lehet a karrierje szempontjából.

"Ha eltörik a keze, akkor egy ideig nem tud bokszolni, ami szívás, de végül felépül belőle, és újra folytathatja az ökölvívást. De amikor a szeme károsodik, mint az enyém, az nem csak a karrierjét, hanem az egész életét is befolyásolhatja. Remélhetőleg az idegkárosodása kezelhető és látjuk még őt a ringben. Bölcs döntés volt a részéről, hogy letérdelt, mert még mindig csak 23 éves, 10-15 év boksz még előtte állhat."

"Bízom benne, hogy öt év múlva amikor visszatekintünk erre, azt mondhatjuk, hogy helyesen döntött. A lelki állapota egy másik kérdés. Dubois még visszatérhet, ha jól van, és hosszú, sikeres karrierje lehet. Amikor 2016-ban Cunningham ellen harcoltam, volt, hogy már nem láttam az ütéseket. A ringben elveszítheted az eszméletedet, agykárosodást szenvedhetsz, de meg is halhatsz. Az emberek ezeket elfelejtik, és azt mondják, hogy feladta, de talán ez volt az okos döntés, és erősebben fog visszatérni. A legjobbakat kívánom neki a jövőben."

Forrás: talksport.com
Borítókép: Julian Finney/Getty Images

Videók