Nate Diaz nem tárgyalhat más szervezetekkel

Valamennyire még mindig a UFC kezében van a sorsa.


A korábbi UFC könnyűsúlyú és váltósúlyú harcos, Nate Diaz jelenleg nem tárgyalhat a promóciókkal és szervezetekkel a potenciális szerződéseiről, miután nemrégiben lejárt a szerződéses kötelezettsége, amiben van egy olyan kikötés, miszerint a UFC három hónapos időszakot tart fenn, amelyben kizárólag ők dönthetnek arról, hogy ajánlanak-e új szerződést Diaznak vagy sem.

A stocktoni kedvenc a hónap elején a UFC 279 főmérkőzés résztvevője volt, ahol a korábbi ideiglenes könnyűsúlyú bajnok, Tony Ferguson ellen találkozott egy átrendezett kártyán, és végül egy negyedik menetes győzelmet aratott fojtással. Nate Diaz eredetileg a veretlen, Khamzat Chimaevvel harcolt volna, azonban a csecsen harcos nem tudta hozni a súlyát. Diaz végül legyőzte Fergusont és megszakította kétmeccses vereségsorozatát, míg Chimaev a rendezvény társfőmérkőzésén Kevin Holland ellen nyert simán az első menetben.

Nate Diaz iránt természetesen több szervezet is érdeklődik, a Bellator mellett a David Feldman vezette BKFC is célpontjának nevezte a szabadúszó bunyóst. Nemrégiben a Bellator elnöke, Scott Coker úgy fogalmazott, hogy már folynak a beszélgetések közöttük.

Nate Diaz azonban nem tud más promóciókkal tárgyalni a szerződési feltételekről. Ariel Helwani szerint Diaznak jelenleg tilos lenne más szervezetekkel tárgyalnia, miután a UFC-vel fennálló szerződéses kötelezettségei ezt szabják meg.

„Egy megjegyzés minden olyan történethez, ami arról szól, hogy egy promóció most Nate Diazzal tárgyal, ne hoggyétek el. Nem igaz. Ez valójában illegális. Diaz egy három hónapos exkluzív tárgyalási időszakban van a UFC-vel. Ami azt jelenti, hogy nem beszélhet senkivel. És nem is beszélt senkivel. Ez a szokásos eljárás. Minden UFC-szerződésbe be van ez sütve” - tweetelte Ariel Helwani.

Borítókép és fotók: Nathan Stirk/Getty Images

Videók