Mindenki leírta – Usyk bizonyított, legyőzte Joshuát

Gigászi küzdelem volt.


Anthony Joshua elvesztette nehézsúlyú bajnoki címét Oleksandr Usyk ellen szombat este a Tottenham Hotspur stadionban.

Nagy -Britannia egységes WBA, IBF és WBO nehézsúlyú világbajnokát egyhangú pontozással maradt alul. Joshua második vereségét szenvedte el karrierje során, és ez új megvilágításba helyezi a Tyson Fury elleni csatáját. Usyk lenyűgöző teljesítményt nyújtott 34 évesen, hiszen az ukrán csak a harmadik olyan bokszoló, aki cirkálósúlyban és nehézsúlyban is világbajnoki címet tudott szerezni.

Az első menetek inkább Usyk akarata szerint alakultak, majd féltávnál bátrabban előrelépett Joshua, de az ukrán bunyós nem hagyta magát, többször is megingatta AJ-t. A sokak szerint hat menetig bíró Usyk még az utolsó menetben is ment előre, míg Anthony a köteleknek támaszkodva próbált válaszolni. Usyk lehet nem tud akkorát ütni, hogy egy nehézsúlyú padlózzon, de a sok kicsi megtette a hatását. A három bíró egyhangú döntésként 117-112, 116-112, 115-113-ra Usykot hozták ki győztesként.

Joshua jobb szeme erősen bedagadt, így gyorsan elhagyta a ringet. A promótere, Eddie Hearn megerősítette, hogy van visszavágó záradék a szerződésben, és elvárja, hogy Joshua éljen is vele.

„Kemény vereség volt. Ezen az éjszakán a jobb harcos nyert. Nehéz lesz Usyk ellen, hiszen elképesztően magabiztos. Joshua azonban vissza akar térni. A vágy megvan benne. Sokkal jobban is teljesíthet.”

Forrás: talksport.com
Boprítókép/Fotók: talksport.com

Videók