Mike Tysont elárulta, kivel bokszolna a legszívesebben

Nincsenek határok sem korszakok. "Iron Mike" pedig mondott is egy nevet. - Heti Top5: ezt is sokan olvasták a héten a Sport365 oldalán.


Az ökölvívó legenda, Mike Tyson elismerte, hogy volt amikor azt kívánta, bárcsak adódhattak volna olyan körülmények, hogy szembenézhessen Floyd Mayweather ellen.

Tyson és Mayweather gyakran szóba kerül a bokszvilágban, hiszen mindkettőjüket a sportág valaha volt két legjobb harcosaként tartanak számon. Az 54 éves legenda pedig sajnálja, hogy Mayweather soha nem volt nehézsúlyú, és nem keresztezték egymás útját.

A ShoBox műsorában Steve Farhoodnak adott interjút Tyson, akit arról kérdeztek, kivel harcolt volna a boksz bármely korszakából. A „Legrosszabb ember a bolygón” azonnal válaszolt: Floyd Mayweather!

"Nagyon szerettem volna harcolni vele. Bárcsak az én súlycsoportban lett volna" - mondta Tyson, aki természetesen elismerő szavakkal is illette Mayweathert.


Fotó: William E. Sauro/New York Times Co./Benjamin Lowy/Getty Images

Az egykori vitathatatlan nehézsúlyú bajnok ezt követően elkezdte boncolgatni, hogyan is bokszolt volna Floyd ellen.

"Szinte lehetetlen ellene tiszta eszközökkel harcolni, piszkosan kell ellene nyerni. Soha nem tudtunk volna egymás ellen ringbe lépni a súlykülönbség miatt, de én nem úgy harcoltam volna ellene, ahogy az ellenfelei tették. Gonosz és piszkos lennék. Mert mindent meg kell tenni ellene, ha győzni akarsz, hiszen nagyon jó bunyós. Ez ellen a srác ellen nem lehet tisztán harcolni!"

Sport365.hu - Lennox Lewis „egydimenziós harcosnak" nevezte Mike Tysont

Lennox Lewis első emlékei Mike Tysonnal kapcsolatban mosolyra fakasztja az embert, azonban ezt a vigyort nagyon gyorsan letörölte az "Iron Mike" becenévre hallgató ökölvívó. Lewis és Tyson végül 2002-ben küzdöttek egymás ellen, de akkor már karrierjük elhomályosodni látszódott, miközben pályafutásuk elején volt, hogy együtt edzettek. Most egy másik nagyszerű ökölvívóhoz, Mike Tysonhoz szólt.

Forrás: sportbible.com
Borítókép: Donat Sorokin\TASS via Getty Images

Videók