Mike Tyson visszatér! - Íme a 12 legpusztítóbb kiütése - Videó

Olyan nevek ellen is bizonyított, mint Michael Spinks, Trevor Berbick és Larry Holmes.


Mike Tyson a hétvégén visszatér! Az egykor a "legrosszabb ember a bolygón" becenévre hallgató legenda most 54 éves, és nehéz megmondani, hogy milyen mérkőzésre is számítsunk Roy Jones Jr ellen Los Angelesben.

Tyson kétségtelenül az egyik legpusztítóbb bokszoló akit valaha láthattunk, de vajon ez az erő még mindig megvan benne? Az alacsony termete ellenére a fiatal Tyson könyörtelen agresszióval intézte el ellenfeleit. Villámgyors mozgása és nyers ereje repítette őt a csúcsra. Iron Mike az ökölvívás történetében a legfiatalabb bajnok lett 1986-ban mindössze 20 évesen, ami a mai napig rekord.

Sport365.hu - "Mike Tyson nincs a tíz legjobb nehézsúlyú bokszoló között"

Frank Warren elmondta a talkSPORT.com-nak, hogy amikor minden idők tíz legnagyobb nehézsúlyú bokszolóiról kell beszélnie, akkor Mike Tyson neve nem jut eszébe. Fotó: Denise Truscello/WireImage Az egykori vitathatatlan bajnok visszatér a ringbe egy jótékonysági mérkőzés keretein belül november 28-án Roy Jones Jr ellen.

Ahhoz, hogy megnyerje az övet meg kellett semmisítenie Trevor Berbicket, majd két évvel később Michael Spinkset is darabokra kellett szednie, hogy megerősítse uralmát a nehézsúly királyaként. A gondok jelen voltak az életében a ringen kívül és belül is, ám ennek egy darabig nem látta kárát, hiszen karrierje során rengeteg brutális KO-t ért el. Azonban idővel a balhéi elhalványították a tehetségét, így a legjobb kiütései a fiatal korából származnak.

12. Clifford Etienne, 2003 (első menet - 49 másodperc)
36 évesen Tyson karrierje egyértelműen már lefelé ívelt, de ettől függetlenül még mindig harcolt. Már az első percben kiütötte Clifford Etienne-t, de ez a küzdelem utolsó győzelmének bizonyult.

11. Donnie Long, 1985 (első menet - 1 perc 28 másodperc)
Tyson mindössze 19 éves volt, amikor a kilencedik harcát vívta Donnie Long ellen, aki azt állította, hogy jobban tud ütni, mint Iron Mike. Ez végül nem úgy alakult, ahogy eltervezte.

10. Carl Williams, 1989 (első menet - 1 perc 33 másodperc)
1989-ben már Tyson egyre magabiztosabb lett, és egy olyan legyőzhetetlen aura vette körül, amitől megijedtek az ellenfelek. Carl Williams sem bírta vele sokáig a ringben, mindössze 1 perc 33 másodperc kellett Tysonnak a kiütéses győzelemhez.

9. Lorenzo Boyd, 1986 (második menet)
Amíg folytatta a csúcsig eljutó tapasztalatszerzést, addig Tyson egy év leforgása alatt 19-szer harcolt. A világbajnoki cím előkészítő áldozatai közé tartozott Lorenzo Boyd is, akit halálos test-fej kombinációval végzett ki.

8. Francois Botha, 1999 (ötödik menet)
Francois Botha ellen volt Tyson első visszavágója, miután megszégyenítette magát azzal, hogy megharapta Evander Holyfieldet. Rosszul kezdte a mérkőzést, amit a kommentátorok megjegyzésekkel illettek. Mike válaszolt, egyetlen jobb ütéssel megsemmisítette Bothát.

7. Don Halpin, 1985 (negyedik menet)
Mindössze harmadik mérkőzésén Tyson a könyörtelen agresszió jeleit mutatta, amelyeket időnként meg tudtak szakítani karrierje során, de igazán sosem tudták azt megfékezni. Az akkor 19 éves fiatalember összetörte ellenfelét, Don Halpint.

6. Marvis Frazier, 1986 (első menet - 30 másodperc)
20 évesen legyőzte Marvis Fraziert, a legendás bajnok, Joe Frazier fiát. Tyson nevére felfigyelt mindenki azzal, hogy megszerezte valaha volt leggyorsabb győzelmét, és fél perc alatt lebontotta ellenfelét.

5. Trevor Berbick, 1986 (második menet)
Tyson a történelem legfiatalabb bajnoka lett, amikor legyőzte Trevor Berbicket. Egy kemény bal horog kicsinálta a címvédőt, és drámai módon csak tántorgott a ringben. Nem volt esélye legyőzni Tysont, aki történelmet írt.

4. Reggie Gross, 1986 (első menet - 2 perc 36 másodperc)
Tyson korai karrierjének egyik legismertebb pillanata akkor volt, amikor Reggie Gross komoly ütésekkel bombázta a legyőzhetetlennek tűnő fiatal bunyóst, mielőtt kegyetlenül viszavágott volna. Gross utána ugyan talpra állt, de pillanatokkal később megállították a mérkőzést.

3. Henry Tillman, 1990 (első menet - 2 perc 47 másodperc)
Amatőrként Henry Tillman kétszer legyőzte Tysont, mielőtt olimpiai aranyat nyert volna. Tillman azonban nem tudott annyira igazodni a profi ökölvíváshoz. Ez meg is látszódott, és Tyson egy hatalmas, együtéses KO-val padlóztatta őt.

2. Larry Holmes, 1988 (negyedik menet)
Holmes legendás, régóta uralkodó bajnok volt, akit végül Michael Spinks fosztott meg a tróntól. Majd visszatért, hogy kihívja az új bajnokot, Tysont, de a 21 éves ökölvívó széttépte őt.

1. Michael Spinks, 1988 (első menet - 1 perc 31 másodperc)
Tyson vitathatatlan bajnok volt a három övével, de Michael Spinks továbbra is birtokolta a "lineal" és a Ring címet Larry Holmes legyőzését követően. Iron Mike pedig minden kétséget elosztlatott azzal kapcsolatban, hogy ki volt akkor az igazi bajnok azáltal, hogy megsemmisítette Spinkset az első menetben - ez volt a legnagyobb KO-ja karrierje során sokak szeirnt.

Forrás: talksport.com
Borítókép:The Ring Magazine/The Ring Magazine via Getty Images/MikeTysonInstagram

 

Videók