Megtörtént a Fury-Usyk mérkőzés: igaz, csak a bokszjátékban

A nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés hatalmas kiütéssel végződik a JÁTÉKBAN.


A Tyson Fury vs Oleksandr Usyk mérkőzést játszották le az újonnan megjelent Undisputed bokszjátékban. A nagy érdeklődéssel várt, korábban ESBC néven ismert játék a PC-s játékosok számára jelent meg, miután a múlt hónap végén megkezdődött a korai hozzáférés.

A bokszrajongók máris használják a játékot a sportág fantáziaharcainak szimulálására. Az egyik legjobb meccs, a WBC király Fury és a WBA, IBF és WBO bajnok Usyk közötti vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés. A GameRiot nevű YouTube-csatorna mindkét bokszolót egy számítógép által irányított beállításba helyezte, és hagyta, hogy a játék technológiája meghatározza a győztest.

Ha Fury és Usyk a valóságban is találkozik, az várhatóan egy taktikus mérkőzés lesz. Az Undisputedben azonban a páros rögtön az első gongütéstől kezdve kemény ütéseket váltott egymással. Fury már az első menetben földre küldte Usykot, mikor egy kemény, testre mért ütést vitt be az ukrán bunyósnak. Usyk talpraállt és túlélte az első menetet. A másodikban azonban ismét a földre került. Usyk ismét felállt, majd a harmadik menetben szintén a padlón találta magát. Tántorodva ugyan, de felkelt és ovább küzdött, de alig öt másodperccel később egy hatalmas, fejre mért jobbegyenessel drámai módon kiütötte Fury.

Fury kezét Kenny Bayless bíró magasba emelte. A való világban a bokszrajongók abban reménykednek, hogy április 29-én láthatják a Fury vs Usyk mérkőzést. Fury brit társproducere, Frank Warren csütörtökön a talkSPORT-on mondta White-nak és Jordannek.

„A mérkőzésre 100 százalékban április utolsó szombatján kerül sor. Hogy hol kerül rá sor, azt őszintén hiszem, hogy a következő hat-hét napban fog eldőlni. Ha nem tudjuk megcsinálni azt, Szaúd-Arábiában legyen a meccs, akkor az Egyesült Királyság marad.”

Borítókép: Getty Images

Videók