Megdöbbentő felvételek készültek Khabib brutális súlycsökkentéséről - Videó

Justin Gaethje elleni küzdelme előtt megjárta a poklot Khabib Nurmagomedov. - Heti Top5: ezt is sokan olvasták a héten a Sport365 oldalán.


Khabib Nurmagomedov, az UFC (korábbi) könnyűsúlyú bajnoka különösen nehéz folyamatokon ment keresztül, hogy hozni tudja a súlyát a Justin Gaethje elleni küzdelme előtt a UFC 254-en – derült ki az új felvételekből.

A videó, amely betekintést nyújt a bajnok utolsó küzdelmére való felkészülésébe, részletesen bemutatja nekünk a súlycsökkentés folyamatát, ami az oroszt eléggé megviselte. Verejtékruhát viselve, a futópadon és a szobakerékpáron fel-le ugrálva, majd törölközőkbe burkolva látjuk, ahogy Khabib a végsőkig próbálja leizzadni az utolsó néhány fontot. A harcos szemmel láthatóan elgyengült, majd könyörgött a testének, hogy sikerüljön leadnia azt a pár fontot, ami szükséges a mérkőzés előtt. Egy ponton a csapat egyik tagja megjegyzi: "Nem szoktuk ilyen állapotban látni, de rendben van."

Egy másik azt mondta: „A súlycsökkentés utolsó napja mindig nehéz. Bármilyen felkészült is vagy, az utolsó nap mindig nehéz.”

Sport365.hu - "24 órával a mérlegelés előtt már se enni, se inni nem szabad"

A UFC - a világ elsőszámú ketrecharc-szervezete - csúcsmérkőzést kínál a rajongóknak a UFC254 elnevezésű gáláján, magyar idő szerint október 24-én este. A veretlen címvédő, Khabib Nurmagomedov húz kesztyűt az oktagonban Justin Gaethje ellen. Az orosz harcos hihetetlen 28-0-s mérleggel rendelkezik.

Az a tény, hogy Khabib ilyen nehezen bírta hozni a súlyát, egyfajta magyarázat is lehet arra, hogy miért döntött a visszavonulás mellett. Persze ez csak egy ok lehet a sok közül. A kulisszák mögötti kamerák követik minden mozdulatát, és hatalmas megkönnyebbülés látszik Khabibon, amikor bejelentik, hogy hozta a súlyt. A folyamat valóban gyötrelmesnek tűnik, de egyértelműen működött. Khabib lenyűgöző teljesítménnyel tudott nyerni amerikai ellenfelével szemben.

Sport365.hu - Khabib új célt tűzött ki, ehhez pedig Dana White is kell

Khabib Nurmagomedov nem kíván versenyezni az Ultimate Fighting Championship-szel (UFC), miután megszerezte saját MMA promócióját, inkább együtt szeretne működni Dana White-al. Miután októberben visszavonult Khabib a UFC-ből, a figyelmét az MMA népszerűsítésére fordította, mivel nemrégiben megszerezte a Gorilla Fighting Championship bajnokságot és Eagle Fighting Championships (EFC) névre keresztelte át.

Sport365.hu - Khabib Nurmagomedov megnevezte a visszatérése árát

Khabib Nurmagomedov, az UFC könnyűsúlyú bajnoka, aki októberben jelentette be visszavonulását, arra utalt, hogy 100 millió dollárért már elgondolkozna a visszatérésen. A 32 éves harcos 29 MMA-győzelmet aratott és hatalmas meglepetésre a Justin Gaethje elleni küzdelem után bejelentette visszavonulását. Ígéretet tett édesanyjának apja halála után, de elismerte, hogy folynak beszélgetések a pénzről.

Forrás: givemesport.com
Borítókép: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Videók