Még van cucc a pincében - Wladimir Klitschko újra bokszolna

A visszatérésen gondolkozik az ukrán „Acélkalapács”


Wladimir Klitschko, ukrán nehézsúlyú profi ökölvívó, korábbi többszörös világbajnok a visszatérésen gondolkodik.

A TASZSZ jelentése szerint a ringtől 2017-ben elköszönt, 45 éves sportember azt mondta, hogy a motivációja a régi, és George Foreman példája vonzza. Az amerikai klasszis öklöző, aki a sportág királykategóriájában nem egyszer ült a trónon, többszöri visszavonulást és újrakezdést követően 1997-ben, 48 évesen hagyott fel a boksszal az után, hogy 46 esztendős és 169 napos korában a boksztörténelem legidősebb nehézsúlyú világbajnoka lett.

Az Egyesült Államokban élő Klicsko - súlycsoportja rekordereként - 4382 napig volt világbajnok. 2015 novemberében pontozással kikapott a brit Tyson Furytól, így elveszítette egyesített bajnoki öveit, egyszersmind több mint tíz évig tartó veretlenségét. Utolsó mérkőzését 2017. április 29-én vívta Londonban, amikor is kiütéses vereséget szenvedett a brit Anthony Joshuától. Jelenleg is Fury és Joshua birtokolja a legnagyobb profi szervezetek világbajnoki címeit nehézsúlyban.

Wladimir Klitschko - aki amatőrként olimpiai bajnok volt - a hivatásosok között 69 mérkőzéséből 64-et nyert meg, és ötször maradt alul.


Sport365.hu - Joshua Mayweather és Klitschko segítségét kéri

A 2012-es olimpiai aranyérmes hamarosan megmérkőzik a "cigánykirállyal". A szurkolók és a szakértők egyetértenek abban, hogy Joshua a legkevésbé kifinomult ökölvívó kettőjük közül, de több robbanékonyság, erő és atlétikusság van benne. Fury egy trükkös ellenfél, ezt jól láthattuk a 2015-ös Klitschko elleni mérkőzésen is, miközben már azt is bizonyította, hogy nagy erő van benne, hiszen Deontay Wildert elsöpörte, és elvette tőle a WBC címet.

Borítókép: Dan Mullan/Getty Images

Videók