Lennox Lewis pimasz válasza, ha egy időben harcoltak volna Furyval

Nem meglepő módon, Lewis magát tartja jobbnak.


Lennox Lewis pimaszul határozottan kijelentette, hogy legyőzné Tyson Furyt, ha egy időben harcoltak volna.

19 év telt el azóta, hogy Lewis utoljára bokszolt, de az 56 éves férfi – ahogy minden korábbi vitathatatlan bajnok tenné – saját magát tartja a legjobbnak.

„Nem vagyok hajlandó válaszolni könnyű kérdésekre” - mondta Lewis nevetve a TalkTV-nek. "Figyelj, Tyson Fury nagyszerű bajnok, jól mozog és keményen üt. Csak annyit kell tennie, hogy kitakarítja a súlycsoportját, ahogy én tettem. Két Kronk vadászgépet nem állíthatsz egymás ellen. Ez szemtelenség" - ette hozzá Lewis mosolyogva, utalva Fury edzőjére, SugarHill Stewardra, akinek a nagybátyja, Manny tanította Lewist.

A londoni születésű egykori bajnok 12 évesen Kanadába költözött, és bár az 1988-as olimpián aranyérmet szerzett Kanadának, profi karrierje során brit nehézsúlyúként tartották számon. Sokan Lewist tartják minden idők legjobb brit nehézsúlyúnak, miután olyan neveket győzött le, mint Mike Tyson, Evander Holyfield, Vitali Klitschko és Frank Bruno. Lewis az utolsó ökölvívó, aki birtokolta a vitathatatlan nehézsúlyú címet.

Lennox a közelmúltban azt tanácsolta Furynak, hogy ne vonuljon vissza, hanem kövesse az ő útját és legyen vitathatatlan bajnok. Fury bár visszavonult, nem adta le a BC nehézsúlyú bajnoki címét, és a rajongók szívesen látnák az Oleksandr Usyk és Anthony Joshua meccs győztesével.

A promóter, Frank Warren a talkSPORT-nak elmondta, hogy bár nincs kötelező kihívója Fury címének, egyelőre nincs oka leadni az övet, még akkor sem, ha visszavonult. Valószínű, hogy Fury megvárja, mi történik az AJ és Usyk visszavágóján.

Borítókép és fotók: Chris Polk/FilmMagic

Videók