Lennox Lewis „egydimenziós harcosnak” nevezte Mike Tysont

Rendezzék le ők is a ringben!?


Lennox Lewis Nagy-Britannia eddigi legjobb nehézsúlyú bokszolója, és világszerte a legfinomabb modern bokszolók közé tartozik.

Sport365.hu - Lennox Lewis: „Tyson először megpróbált megölni"

Lennox Lewis első emlékei Mike Tysonnal kapcsolatban mosolyra fakasztja az embert, azonban ezt a vigyort nagyon gyorsan letörölte az "Iron Mike" becenévre hallgató ökölvívó. Lewis és Tyson végül 2002-ben küzdöttek egymás ellen, de akkor már karrierjük elhomályosodni látszódott, miközben pályafutásuk elején volt, hogy együtt edzettek.

Most egy másik nagyszerű ökölvívóhoz, Mike Tysonhoz szólt. Lennox Lewis közelmúltbeli megjelenése a Good Morning Britain-ben érdekes párbeszédeket eredményezett. Arra a kérdésre, hogy legyőzte-e Tysont a legjobb korában kétségtelenül igennel válaszolt.

"Igen. Ötdimenziós harcos vagyok, ő pedig egydimenziós. Mike Tyson egy szempontból remek fickó. Ismertem fiatalabb korában ... Sparringoltam vele a junior világbajnokság után, ahol aranyérmet nyertem, és a csapata azt mondta, hogy nem a legjobb srác ellen bokszoltam. Amatőr koromban nagyon megkedveltem és megismertem, de amikor profi karrierje elkezdődött, nem értettem. Soha nem tudtam, miért viselkedik így" - mondta Lewis.

A két harcosnak rengeteg közös története van. Tyson verekedésbe kezdett a sajtótájékoztatójukon, a 2002-es küzdelmük előtt.

Sport365.hu - Amikor Mike Tyson megharapta Lennox Lewis lábát

2002 júniusa. A harc a Pyramid Arénában zajlik Memphis, Tennessee-ben. Talán minden idők legnagyobb harca. Rekordokat megdöntő mérkőzés volt. Lennox Lewis a WBC, az IBF, az IBO és a Ring magazin világbajnoki címeit védte Mike Tyson ellen. Fotó: Chris Polk/FilmMagic A harc eredetileg a Nevada állambeli Las Vegasban zajlott volna, de Tyson több államban nem léphetett ringbe, így került máshova a rendezvény.

Lewis tehát "egydimenziós harcosnak" nevezte Tysont, gondolva itt az afgresszív stílusára. Hiszen Tyson a magassága miatt - jóval a nehézsúly átlagánál alacsonyabb - kénytelen volt mindig támadni, mozgatni a fejét. Ezzel szemben Lennox kényelmesen bokszolhatott. Agresszívabban tudott dolgozni a hosszú kezeivel. Magassága és stílusa olyan sokoldalúságot adott neki, amely Tysonból hiányzott, annak ellenére, hogy hatalmas eredményeket ért el a sportban.

Sport365.hu - Íme a bokszvilág utolsó 13 vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoka

Lennox Lewis továbbra is az utolsó vitathatatlan világbajnok, miután 1999-ben a nehézsúly akkori két legjobbja, az IBF/WBA világbajnok Evander Holyfield és a WBC világbajnok Lennox Lewis két meccset is vívott egymás ellen. Először március 13-án a Madison Square Garden-ben csaptak össze, ahol sokak szerint vitatható döntés született.

Sport365.hu - Egyetlen ember tudta megközelíteni Tysont a meccse előtt - Videó

Muhammad Ali volt amikor meglepte Mike Tysont az öltözőjében egy mérkőzés előtt, és hirtelen "A bolygó legrosszabb emberéből" egy rajongó lett. Az 54 éves Tysontól gyakran féltek, mert az ökölvívó az összecsapásai előtt egy hihetetlenül fenyegető aurát hozott létre az öltözőjében. De ez alkalommal Ali megszelidítette, akit Tyson nagy csodálattal fogadott.

Sport365.hu - Tyson nem zárja ki, hogy Fury vagy Joshua ellen is ringbe lép

A most 54 éves ökölvívó legenda nem volt hajlandó kizárni, hogy Anthony Joshua vagy Tyson Fury ellen ringbe lép a közeljövőben. Az utolsó küzdelmét a hatodik menetben Tyson elbukta az ír Kevin McBride ellen, amit követően vissza is vonult a sporttól, arra hivatkozva, hogy ehhez már nincs gyomra.

Forrás: givemesport.com
Borítókép: The Ring Magazine via Getty Images

Videók