Legendák tippelik meg a Tyson - Jones Jr. mérkőzés eredményét

Itt muszáj állást foglalni.


Mike Tyson és Roy Jones Jr visszatér a ringbe a hétvégén egy jótékonysági ökölvívó mérkőzés erejéig. Az 54 éves Tyson és az 51 éves Jones közötti küzdelem során lehet kiütés, ami még izgalmasabbá teheti a párharcot.

Sport365.hu - Stallone maga figyelmezteti Roy Jonest, hogy Mike Tyson egy romboló

Mike Tyson november 28-án ismét ringbe lép. Az ellenfele Roy Jones Jr. lesz egy jótékonysági mérkőzés keretein belül, amelyet hatalmas érdeklődés övez, hiszen a világon mindenki kiváncsi a korábbi nehézsúlyú világbajnokokra. A mérkőzést maga a mozitörténelem talán legnagyobb ökölvívója, Rocky koemmentálta. Sylvester Stallone-t kérdezték Roy Jones Jr. esélyeiről.

Mindenkinek van véleménye az összecsapásról, és a talkSPORT meg is kérdezett pár legendát az ökölvívás világából.

Oscar De La Hoya - Mike Tyson
"Nézd, imádom mindkét srácot, egyszerűen szeretem őket. De a bokszban, és azt hiszem, Teofimo Lopez bebizonyította Lomachenko ellen, egy nagyobb srác legtöbbször megveri a kisebbet. Tehát szerintem Tyson fog nyerni, de nem lepne meg, ha Roy Jones Jr olyasmit húzna elő, ami miatt meglepődnék."

David Haye - Roy Jones Jr
"Roy Jones-nak kedvez, hogy nyolc rövidnek mondható két perces küzdelmek lesznek. Mike Tyson talán két menetig tud aktív lenni, és utána annyi. Nem hiszem, hogy sok kitörése lesz. Nagyon támogatom Roy Jones Jr-t ebben a küzdelemben."

Sport365.hu - Mike Tyson: Az első edzésvideó után egy hétig ágyban voltam

Mike Tyson elárulta milyen formában volt a visszatérése előtt, majd azt állította, hogy hét napra volt szüksége az ágyban a felépülésre az első megjelent Instagram-videó után, amelyen az edzését mutatták be. Az év elején a korábbi nehézsúlyú világbajnok azzal keltette fel a bokszrajongók figyelmét, hogy egy edzésvideót poszolt a közösségi oldalára, majd utalt a ringbe való visszatérésre.

Dillian Whyte - Mike Tyson
"Nem szabad harcolniuk, hogy őszinte legyek, egyikőjüknek sem szabadna ringbe lépnie már. Roy utolsó küzdelmeinél már jól látszódott, hogy nem bírja az álla az ütéseket. Tudod, mikor kezdett elfogyni Roy? Miután nehézsúlyba lépett. Olyan ütésekkel ütötték ki, amik súlyosak voltak. Olyan pofonokkal, amiket évekkel ezelőtt még el tudott volna kerülni, de a karrierje végén már nem. Roy egy remek reflexekkel rendelekző harcos, de ha ez elmúlik, akkor gondjai vannak. Mike-nak pedig nagyon nagy ereje van. Ha egy győztest kell mondamom, akkor Mike Tyson lesz az, mert ő egy igazi nehézsúlyú."

Lennox Lewis
"Nem gondoltam volna, hogy még valaha is látni fogom a ringben Mike Tyont. Azt hittem, hogy nagyon boldog a különböző üzleti tevékenységeivel. Mindenki szereti Tysont, és mindenki szereti Roy Jones-t, öröm újra őket a ringben látni. Tehát ez nem rossz dolog. Ne feledjük el azonban, hogy Jones az egyik leggyorsabb bunyós, és nem lesz könnyű célpont a ringben. Ha Tyson utoléri, akkor jó küzdelmet fogunk látni."

Sport365.hu - Lennox Lewis „egydimenziós harcosnak" nevezte Mike Tysont

Lennox Lewis első emlékei Mike Tysonnal kapcsolatban mosolyra fakasztja az embert, azonban ezt a vigyort nagyon gyorsan letörölte az "Iron Mike" becenévre hallgató ökölvívó. Lewis és Tyson végül 2002-ben küzdöttek egymás ellen, de akkor már karrierjük elhomályosodni látszódott, miközben pályafutásuk elején volt, hogy együtt edzettek. Most egy másik nagyszerű ökölvívóhoz, Mike Tysonhoz szólt.

Teofimo Lopez
"Roy Jones vagy Mike Tyson? Nagyon örülök annak, hogy az ő korukban még ilyen felkészülést véghez tudnak vinni. Szeretném, ha mindketten nyernének, de ez nem lehetséges. Úgy gondolom, hogy ennek a küzdelemnek a legnagyobb nyertesei a rajongók, alig várom én is. Mike Tyson félelmetes 54 évesen, de ne feledjük, hogy Roy nagyon okos bunyós."

Floyd Mayweather
"Azt hiszem, ez egy nagyon érdekes meccs lesz. Nem azért vagyok itt, hogy azt mondjam, hogy Tyson vagy Roy nyer. Biztos vagyok benne, hogy szórakoztató lesz, én nézni fogom."

Sport365.hu - Megkérdezték Mike Tysont, kivel bokszolna a legszívesebben

Az ökölvívó legenda, Mike Tyson elismerte, hogy volt amikor azt kívánta, bárcsak adódhattak volna olyan körülmények, hogy szembenézhessen Floyd Mayweather ellen. Tyson és Mayweather gyakran szóba kerül a bokszvilágban, hiszen mindkettőjüket a sportág valaha volt két legjobb harcosaként tartanak számon. Az 54 éves legenda pedig sajnálja, hogy Mayweather soha nem volt nehézsúlyú, és nem keresztezték egymás útját.

Anthony Joshua
"Ez a lételemünk, ilyenek vagyunk. Főleg egy ilyen ember, mint Mike Tyson, egyszerűen nem tudunk mást csinálni. Mindenki azt mondja, hogy visszatér, de számára csak annyit jelent, hogy azt csinál, amit akar. Egy igazi harcos."

Sport365.hu - Anthony Joshua frappáns válasza, hogy kiállna-e Mike Tyson ellen

Tyson a valaha volt legfiatalabb nehézsúlyú világbajnok. Egy korszak nagy bajnoka, sokak kedvence, aki 53 évesen visszatért és újra edzésbe állt, hogy a ringbe léphessen. Joshua így válaszolt a kérdésre, hogy kiállna-e Tyson ellen: "Óriási megtiszteltetés lenne, de nem vállalnám. Ha harcolnék Tyson ellen és megverném őt, azt hiszem én lennék a földön az egyetlen aki ettől boldog lenne.

Tyson Fury
"Mindenki örül annak, hogy Tyson visszatér, és ha ez az álma, akkor csinálja. Ezt mondtam neki is. Az élet túl rövid ahhoz, hogy bármit is megbánjon. Ha vissza akar térni, akkor tegye meg, hisz mindenki tudja, hogy ő egy igazi harcos. Biztos vagyok benne, hogy előtte rengeteg tesztnek és vizsgálatnak kiteszik őket, hogy orvosilag alkalmasak legyenek rá."

Sport365.hu - Tyson Fury reagál Mike Tyson visszatérésére

Tyson Fury kijelentette, egyetért Mike Tyson azon döntésével, hogy visszatér és bokszolni fog, sőt, még fizetne is azért, ha újra megküzdenének egymás ellen Evander Holyfieldel. Evander Holyfield hivatalosan is jelezte, hogy beleegyezik egy Mike Tyson elleni mérkőzésbe, amely a két korábbi profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok harmadik összecsapása lesz.

Forrás: talksport.com
Borítókép: Peter Kovalev\TASS via Getty Images/MikeTyson/Instagram

Videók