Kovács Richárd és Fodor Milán ismét kiemelkedően bokszolt

Harminchat mérkőzéssel folytatódott csütörtökön a Miskolcon zajló Papp László ökölvívó országos bajnokság, melynek második napján is Kovács Richárd és Fodor Milán nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt Bertók Róbert szövetségi kapitány szerint.


 A szakvezető az MTI-nek a nap végén a válogatottban alapembernek számító Kovács és Fodor teljesítményét méltatta, kiemelve, hogy mindketten a szerdaihoz hasonlóan remekül bokszoltak.

"Kovács Ricsi egyértelműen uralja a 63,5 kilogrammos súlycsoportot és a 67 kilogrammban szereplő Fodor Milán is nagyon meggyőző volt. Utóbbi a nap egyik legjobb meccsét vívta Bun Alexanderrel, és ugyan az első menetben kicsit visszafogottabb volt, de a másodiktól nagyon jól öklözött, lefiniselte riválisát, aki egyébként szintén jól bokszolt" - mondta a kapitány.

Bertók Róbert a női mezőnyből a +81 kilogrammban szereplő Hoffmann Rékát emelte ki, aki technikailag és fizikailag is a legjobb volt.

"Talán kevesebb kimagasló teljesítményt láttam, mint tegnap, de összességében úgy gondolom, rendben volt a mai nap is. Fodor Milánék mérkőzése mellett Cservenka Róbert és Baranyai József 75 kilogrammos összecsapása volt a legjobb, amely előbbi sikerével zárult, illetve a 86 kilogrammban Tallósi Péter és Szabó Bence meccse volt egészen remek" - nyilatkozott Bertók, aki azt is megjegyezte, hogy a 86 kilóban szerinte Tallósinak ennél már csak könnyeb mérkőzései lesznek majd az ob-n, az Ausztriában készülő Szabó Bence ugyanis nagyon komoly feladat elé állította.

Pénteken 13 órakor kezdődnek az elődöntők a Miskolci Egyetem Körcsarnokában.

Videók