Kinga az övre hajt, Renátó bombaformában tért vissza: Máté az IBO világbajnoka!

Remek gálát hozott össze ismét a New School Promotion.


Péntek este a New School Promotion idénynyitó eseményén lépett szorítóba a korábbi WBC regionális bajnok Magyar Kinga. A szegedi versenyzőre ezúttal a mexikói Beatrize Aguilar várt egy 8 menetesre kiírt váltósúlyú összecsapáson.

Kinga a menet legelején nekiesett ellenfelének, a második felében picit visszavett a tempóból, de nagyon jó perceket produkált. A második körben Kinga padlóztatta ellenfelét, akire számolni is kellett. A harmadik menetben a mexikói bátrabban jött ki, de Kinga nagyon jól használta ki a lehetőségeit. AZ ötödik menetben nagyon eltökélten ment előre a mexikói, és körről-körre kezdett bátrabb lenni. A hetedik menetben Kinga jobb kezei gyönyörűen találtak Aguilar arcán, akinek nem volt ezekre válasza. A hangulat fergeteges volt, Kinga pedig szerette volna a nézőit egy kiütéssel örvendeztetni, de a mexikói, ha nehezen is, de végig bírta a nyolc menetet.

A mérkőzés során egyértelműen Kinga akarata érvényesült, gyorsabb volt, tisztább, több ütése volt. Nem volt kérdés, ki a jobb: egyhangú pontozással Magyar Kinga győzött, sorozatban tizenkettedik sikerét aratta. Reális közelségbe került egy világbajnoki címmérkőzés.

Ringbe lépett a korábbi olimpikon Gálos Roland is, aki a bosnyák Luka Veljovic ellen bizonyíthatott.

Roland technikai fölénye egyértelműen megmutatkozott már a meccs elején, nagyon jól mozgott. A magyar bunyós remekül büntette folyamatosan a bosnyák hibáit. Három menet után kilehetett jelenteni, hogy egyértelműen Gálos uralta a csatát. Attól nem kellett félni, hogy Veljovic menetet nyert. Egyhangú pontozással Gálos Roland harmadik profi bunyóját is megnyerte.

Több, mint másfél éves szünet után február 24-én lépett újra szorítóba a korábbi nagyközépsúlyú WBO ifjúsági bajnok, magyar-bajnok Egedi Renátó. Az algyői sportcsarnokban megrendezésre kerülő eseményen Egedi ellenfele a bosnyák Kenan Catic volt egy 6 menetesre tervezett középsúlyú összecsapáson.

Renátó visszatért! A második menet elején Renátó padlóra küldte Caticot. Elképesztő milyen ütések után maradt állva a bosnyák, Egedi pedig tanári módon bokszolt, amíg a bíró közbe nem lépett. Egedi Renátó 19. győzelmét is megszerezte, miután TKO sikert aratott Cakic ellen.

A szegedi Kis Máté, aki az IBO betöltetlen nagyközépsúlyú nemzetközi bajnoki címét igyekezett begyűjteni az örmény-francia Armen Yepremyan ellen.

Huszonhat hónap után újra címmérkőzést vívott Máté. Nagyon tudatos taktikával kezdett Máté, tisztában voltak vele, hogy ez nem lesz egy könnyű meccs. Yepremyan nagyon kemény, szívós ellenfélnek bizonyult már az elejétől fogva. A harmadik menetben Máté tudatosan egy fokkal feljebb kapcsolt. Mindezt az örmény-francia bunyós is észlelhette, aki igyekezett a következő körben intenzívebben bokszolni.

Nagyon melós mérkőzés volt. A hatodik menetben óriási ütésváltások alakultak ki, Máté és a közönség együtt hatalmasat menetel. Pokoli meccs, Yepremyan nagyon tudatosan vonult a sarokba és húzta magára Mátét, aki viszont sokszor remekült fordított ezt a maga előnyére. Óriási tempót mentek, egyik fél sem fogta vissza magát.

Elképesztő csatát láthattunk: 97-93, 97-93, 97-93 Egyhangú pontozással Kis Máté az IBO világbajnoka!

Borítókép: New School Promotion

Videók