Khabib új célt tűzött ki, ehhez pedig Dana White is kell

A kaukázusi avar származású MMA harcművész azt akarja, hogy az új EFC szervezete a UFC-be vezesse a legjobb harcosait.


Khabib Nurmagomedov nem kíván versenyezni az Ultimate Fighting Championship-szel (UFC), miután megszerezte saját MMA promócióját, inkább együtt szeretne működni Dana White-al.

Miután októberben visszavonult Khabib a UFC-ből, a figyelmét az MMA népszerűsítésére fordította, mivel nemrégiben megszerezte a Gorilla Fighting Championship bajnokságot és Eagle Fighting Championships (EFC) névre keresztelte át. Khabib minél hamarabb szeretett volna leülni tárgyalni a UFC elnökével, Dana White-al, hogy megvitassák a két promóció közötti partnerséget.


Fotó: youtube.com

Bár minden új promóció célja, hogy a világ legnagyobb szervezetévé válljon, Khabib azonban egyáltalán nem szeretne versenyezni a UFC-vel. Ehelyett Nurmagomedov abban reménykedik, hogy az EFC egy új út lehet a sikeres harcosok számára a UFC-be.

"Meg akartam vitatni, hogy hány címvédésre legyen szükség egy EFC harcosnak, hogy bekerüljön a UFC-be. Mindenki a UFC-be szeretne egyszer kerülni. Ha néhányszor megnyeri és megvédi a címét, adunk neki egy UFC-szerződést, majd miután aláírja, intézzük az ügyeit."


Fotó: Josh Hedges/Zuffa LLC

"Nem titok tényleg, hogy mindenki vágya a UFC. Más promóciók azt akarják, hogy a harcosaik náluk maradjanak, én nem ezt akarom. A célom, hogy az EFC egy kiindulópont legyen a világ színpadára. Leaglább 10 évre van szükségünk ahhoz, hogy jobbak legyünk a UFC-nél, tehát nincsenek céljaink. Arra törekszünk, hogy a világ egyik legjobbjai legyünk"

Sport365.hu - Khabib Nurmagomedov megnevezte a visszatérése árát

Khabib Nurmagomedov, az UFC könnyűsúlyú bajnoka, aki októberben jelentette be visszavonulását, arra utalt, hogy 100 millió dollárért már elgondolkozna a visszatérésen. A 32 éves harcos 29 MMA-győzelmet aratott és hatalmas meglepetésre a Justin Gaethje elleni küzdelem után bejelentette visszavonulását. Ígéretet tett édesanyjának apja halála után, de elismerte, hogy folynak beszélgetések a pénzről.

Forrás: mmamania.com
Borítókép: Press Office of the Head of the \TASS via Getty Images

Videók