Khabib: semmi nem késztetne arra, hogy visszatérjek

A dagesztáni egykori bajnok tudja, hogy az ő ideje lejárt.


Khabib Nurmagomedov több mint elégedett a vegyes harcművészettől (MMA) való visszavonulásával.

Veretlen rekordot elérni az MMA-ban bármilyen hosszú időn keresztül körülbelül olyan nehéz feladat, amilyet csak el lehet képzelni. "A Sas" számára pontosan ezt a bravúrt sikerült fenntartania 29 egymást követő mérkőzésen keresztül, mielőtt 2020 októberében befejezte a karrierjét.

Boldogan élvezi edzői és promóteri szerepét, Nurmagomedov azt tervezi, hogy a dolgok pontosan úgy maradnak, ahogy vannak.

„Őszintén szólva nem hiányzik. Ha hiányzik valami, ami versenyzés, akkor elmegyek az edzőterembe és birkózom, grapplingelek, edzek. Ott vezettem le a fölösleges energiámat. A visszatérés a ketrecbe nem hiányzik. Soha ne a szívügyem volt ez az egész. Persze, szeretem, szeretni kell azt, amit csinálsz. Nagyon nagy rajongója voltam a sportnak, mert az volt a célom, hogy a legjobb legyek, hogy bajnok legyek, ahogy mindenkinek. De amikor befejeztem, akkor befejeztem” - mondta Nurmagomedov a The Muslim Money Guys podcastnek.

Makhachev ezen a hétvégén (2022. október 22-én, szombaton) az Egyesült Arab Emírségekben, Abu Dhabiban megrendezésre kerülő UFC 280-on Charles Oliveira ellen fog küzdeni. Nurmagomedovot folyamatosan összefüggésbe hozták azzal, hogy valamikor esetleg megküzdhet Oliveira - a korábbi bajnok - ellen, különösen, ha Oliveira legyőzi Makhachevet.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók