Khabib Nurmagomedov: Hamarosan találkozunk Dana

Ez most mit akar jelenteni?


A veretlen orosz a legutóbbi küzdelmét megnyerte az amerikai Justin Gaethjet ellen, majd a harc után bejelentette visszavonulását - tökéletes 29-0-s mérleggel.

A könnyűsúlyú ütközetben Nurmagomedov a második menetben földre vitte kihívóját, az amerikai Justin Gaethje-t, és kedvenc fojtásfogását alkalmazva nyert, 29. mérkőzésén a 29. győzelmét aratva. Az Abu-Dzabiban, egy magánterületen - a "Harcosok szigetén" - rendezett csata után az orosz klasszis közölte, ez volt az utolsó mérkőzése. Döntése azzal összefüggésben született, hogy édesapja, aki az edzője is volt, júliusban meghalt. Amellett - mint azt utóbb elárulta - édesanyjának, aki sírva kérte, már a fellépése előtt megígérte: a mostani lesz a búcsúmeccse.

Sport365.hu - Dana White arra számít, hogy Khabib még visszatér

A veretlen bajnok így 29-0-s mérleggel hagyja ott a ketrecharc világát. Nurmagomedov utoljára 2019 szeptemberében állt az oktakonban. Akkor Dustin Poiriert verte három menetben. Az orosz harcos karrierje során legyőzte az ír szupersztárt Conor McGregort is. "Today is my last fight here in UFC." #UFC254 pic.twitter.com/sq6R9LxN1i - UFC (@ufc) October 24, 2020 Legendary.

Ezt követően a UFC elnöke, Dana White úgy véli, hogy Khabib visszatér a nyugdíjából és még egyszer harcolni fog. A veretlen orosz szupersztár azonban elvetette White elképzelését, és azt állítja, hogy más tervei vannak - a tanulástól a gazdálkodásig. Most azonban ismét fordult a kocka? Khabib egy sejtelmes üzenetet posztolt, amiben csak annyit írt, hogy: "Hamarosan találkozunk Dana!"


Források: MTI, Sportbible, KhabibNurmagomedovFacebook
Borítókép: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Videók