Khabib: eddig én voltam a bajnok

„Mondtam Danának, hogy nekem kell oda adnom neki az övet.”


Nem titok a Khabib Nurmagomedov és Islam Makhachev közötti kötelék. A dagesztáni hegyekben nőttek fel és együtt edzettek a legendás Abdulmanap Nurmagomedov alatt, így egy olyan testvériség alakult ki, ami a mai napig megmaradt.

Mielőtt Islam Makhachev lett a UFC könnyűsúlyú divíziójának réme, "A Sas" volt az, aki uralkodott. Ami félelemetes volt, hogy amikor 'The Eagle' a visszavonulásra készült, gyakran mondta minden interjú során, hogy Makhachev valójában még nála is jobb volt. Ez persze még nagyobb nyomást gyakorolt Makhachevre, aki ekkor már a UFC-ben volt.

Makhachev azonban nem tört meg, mindenkit legyőzött, aki az útjába állt, és a UFC 280 előtt egy 10 mérkőzéses győzelmi szériában volt. Makhachev büszkévé tette Nurmagomedovot, amikor végül legyőzte Charles Oliveirát, és megszerezte a bajnoki övet. Nurmagomedov szerint azonban ő maga volt az utolsó igazi könnyűsúlyú bajnok.

„Azt mondtam Danának, hogy nekem kell oda adnom neki az övet, mert én nem veszítettem el azt, tudom, hogy a mai napig én voltam az igazi bajnok, mielőtt Islam nem nyert. Szeretem ezt a srácot, együtt nőttünk fel, ő volt apám kedvenc tanítványa.”

Borítókép: Getty Images

Videók