Kambosos: Nem csak Haney övét veszem el

Meg akarja törni fiatal ellenfelét.


Ahogy arról a BoxingScene.com korábban beszámolt, az ausztrál „Ferocious” George Kambosos Jr., a WBO/WBA/IBF/WBC könnyűsúlyú világbajnoka június 4-én, szombaton a melbourne-i Marvel Stadionban a WBC világbajnoka, Devin Haney-vel küzd meg a vitathatatlan bajnoki címért.

Kambosos, aki Sydney-ben született és nőtt fel, végre hazatér és úgy gondolja, ez lesz Ausztrália történetének legjelentősebb bokszmérkőzése. A rendezvényszervezők abban reménykednek, hogy megdöntik az ausztrál látogatottsági rekordot (51 026), amelyet a 2017-es Manny Pacquiao vs. Jeff Horn szuperküzdelem állított fel Brisbane-ben.

„Öt év külföldi bajnoki dicsőség hajszolása és ellenséges területen való harc után hazatérek, hogy megvédjem azt, amit a bokszvilágban meghódítottam, a könnyűsúlyú világbajnoki címeimet. Minden, amit a fejembe vettem, valóra vált. Mindig is azt mondtam, hogy a legnehezebb úton leszek világbajnok, és a sok külföldi harc után egyszer hazatérek, hogy megvédhessem a címimet. Nagyon izgatott vagyok és éhes a sikerre, folytatni akarom az örökségem építését” – mondta Kambosos.

Lou DiBella, aki Kambosost képviseli elárulta, hogy bokszolója végig a lehető legnagyobb ellenfelet kereste magának.

„Kambosos végig Lomachenko kihívását kereste, hogy Ausztrália lakosságának a lehető legnagyobb ellenfelet hozza el. Amikor az ország iránti kötelesség elérhetetlenné tette a "Lomát", George a lehető legjobb megoldást találta ki Devin Haney személyében. Június 4. epikus lesz. George büszke görög felmenőire és ausztrál gyökereire.”

Forrás: boxingscene.com
Borítókép: George "Ferocious" Kambosos Jr /Twitter

Videók