Joshua szidja exedzőjét, Robert Garciát

Bohócoknak nevezi a kritikusokat a Franklin elleni sorsdöntő meccs előtt.


Anthony Joshua a tisztelet hiánya miatt ostorozta volt edzőjét, a kétszínű kritikusait pedig "bohócoknak" nevezte.

Joshua augusztusban Oleksandr Usyk ellen elszenvedett második vereségét követően a távozó Robert Garcia befejezte egy mérkőzésre szóló edzői szerepét, és búcsúszavakat intézett AJ edzésmódszerei és a szoros csapat ellen. A szombati, Jermaine Franklin elleni visszatérő mérkőzés előtt egy maroknyi televíziós elemző megkérdőjelezte az amerikai ellenfél minőségét, kétségbe vonta Joshua maradék elszántságát, és arra szólította fel, hogy vonuljon vissza, ha elszenved egy negyedik vereséget.

A 33 éves ökölvívó azonban inkább válaszolt korábbi edzőjének és a kritikusoknak, akik mosolyogva hátba szúrják. Arra a kérdésre, hogy Garcia csipkelődései igazságosak voltak-e, ezt mondta.

„Amikor a vezetőedződről van szó, fontos, hogy a dolgok házon belül maradjanak, különösen, amikor a bunyósaidról beszélsz. Vannak dolgok, amiket nem szerettem néhány régi edzőmmel kapcsolatban, amikről beszélhetnék, de nem teszem. Senki sem tökéletes, de amikor összefogtok, hogy harcba szálljatok, meg kell lennie a tiszteletnek. Dolgoztam Sean Murphyvel és John Oliverrel az amatőröknél, az összes GB edzővel, Tony Simsszel és Rob McCracken-nel a profiknál, Angel Fernandezzel, Joby Claytonnal, Robert Garciával és Derrick Jamesszel, és Garcia az első, aki ilyeneket mondott. Nekem ez nem tetszett, furcsának találtam.”

Joshua az augusztusi, Usyk elleni visszavágóra hozta Garciát. De miután a brit megosztott döntéssel kikapott, az amerikai edző így fogalmazott.

„Az első héten, amikor ott voltam, azt mondtam a menedzsmentjének: 'Haza kell mennem, mert nem akarok itt lenni.” „Annyi új ember volt ott, akikről azt hittem, hogy nem lesznek ott, hogy segítsenek.”

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók