Joshua: Kétszer is meg tudnám verni a Fury-t

Tyson Fury legyőzésének értéke, többet jelent Joshua számára, mint a WBO cím.


Az év végéhez közeledve Anthony Joshua, az IBF, az IBO, a WBA, a WBO nehézsúlyú bajnoka, alig várja, hogy egyesítse a címeket, és legyőzze a WBC bajnok Tyson Fury-t 2021-ben.

Sport365.hu - Kiütés! Joshua legyőzte Pulevet Londonban

A profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Anthony Joshua kiütéssel nyert kihívója, Kubrat Pulev ellen Londonban. Hiába a felkészülés, Joshua földbe tiporta ellenfelét. Előzménycikkeink a mérkőzés kapcsán: Sok szem már a jövő évi Anthony Joshua és Tyson Fury közötti brit címegyesítő mérkőzésre fókuszál, ám Kubrat Pulev megálljt parancsol.

Joshua a hónap elején magabiztosan kiütötte Kubrat Pulevet. Most arra törekszik, hogy véglegesítsék a Fury-val való két mérkőzésről szóló megállapodást. Van viszont egy akadály, a WBO kötelező kihívója, Oleksandr Usyk. Ha Usyk nem hajlandó elfogadni egy félreállási megállapodást, Joshua kénytelen lehet lemondani a WBO címről, hogy megmérkőzhessen Fury-val.

"Vajon érdekelné az embereket, ha lemondanék az övről, amit Usyk kapna meg? Fel kellene tényleg adnom? Még nem vagyok benne biztos. Nem akarom, mert vitathatatlan világbajnok akarok lenni. De tudom, ha legyőzöm Fury-t, akkor visszafordulhatok az övért. Meg akarok harcolni Fury-val, legyőzném oda-vissza. Két nehéz akadály, komoly küzdelem, de utána visszatérnék a címemért" - mondta Joshua a The Sun-nak.

Sport365.hu - Legendák tippelik meg a Joshua-Fury párharc győztesét

Mike Tyson, Wladimir Klitschko és Floyd Mayweather azon bokszlegendák közé tartozik, aki már megtippelték ki fogja megnyerni az Anthony Joshua vs. Tyson Fury mérkőzést. A profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Anthony Joshua kiütéssel nyert kihívója, Kubrat Pulev ellen Londonban. Joshua, aki egy vereség mellett a 25.

A másik oldalon az akadályt Fury számára Deontay Wilder jelenti. Még februárban Fury a hetedik menetben legyőzte Wildert, aki így megszerezte a WBC címet. Nem sokkal ksőbb Wilder élt is a visszavágó opciójával, azonban az összecsapást többször is elhalasztották a koronavírus-járvány miatt. Végül a visszavágó kérelmi ideje lejárt, és Wilder kicsúszott az időből, de jogi útra ment, mert szerinte jár neki még a harmadik bunyó.

"Nem tudom, milyen helyzetben van Fury Wilderrel. Jelenleg csakis a WBO övre koncentrálok, vagy Usyk félreáll?" - mondta Joshua.

Forrás: boxingscene.com
Borítókép: Andrew Couldridge - Pool/Getty Images

Videók