Joshua: ha Fury 70-30 felosztást kért a vitathatatlan meccsért, képzeld el, mit ajánl nekem!

Az, ahogyan ezek a tárgyalások lezajlottak, az aggasztja Joshuát a legjobban.


A korábbi kétszeres nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua nagyon feszült tárgyalásokra számít a WBC király Tyson Furyval való esetleges összecsapása kapcsán. Joshua szombaton este (április 1-jén) Jermaine Frankin ellen lép ringbe a londoni O2 Arénában.

A brit sztár a WBO, IBF, IBO, WBA bajnok Oleksandr Usyk ellen elszenvedett egymás utáni vereségek után szeretne visszavágni. Fury mindeközben Usyakkal tárgyalt egy vitathatatlan címmérkőzésről, de a tárgyalások nemrég meghiúsultak a visszavágó záradékkal kapcsolatos pénzbeli felosztás miatt. Usyk az első meccsre elfogadta a 70-30-as felosztást Fury javára - de állítólag 70-30 arányú felosztást akart a saját javára, ha megnyeri az első mérkőzést. Fury csak 50-50 százalékos felosztásba volt hajlandó belemenni a második mérkőzésen.

Az, ahogyan ezek a tárgyalások lezajlottak, az aggasztja Joshuát a legjobban.

„Megmondom neked, ha 70-30-as felosztást ajánl egy vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki mérkőzésért, egy már vitathatatlan cirkálósúlyú és egyesített nehézsúlyú bajnoknak, képzeld el, mit próbál majd nekem ajánlani. Ez egyszerűen egy rémálom" - mondta Joshua a The Sunnak.

Két évvel ezelőtt Joshua és Fury 50-50 százalékban megegyeztek egy nagy tétekkel teli összecsapásról - de a meccs meghiúsult, amikor Deontay Wilder jogi csatát nyert, hogy kikényszerítse a Fury elleni trilógiaharcot.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók