Joshua elismeri, hogy egy Franklin elleni vereség véget vethet a karrierjének

Az utolsó esély?!


Anthony Joshua úgy lép ringbe szombaton, hogy tudja, ez lehet az utolsó nagy meccse. A 33 éves bunyós a WBA, az IBF és a WBO világbajnoki címét is elvesztette Oleksandr Usyk ellen, akit a visszavágón sem tudott megverni.

A 29 éves amerikai Jermaine Franklin elleni szombati visszatéréséért pedig - hat évnyi stadiont megtöltő mérkőzés után - a londoni O2 stadion teltházzal küzd. Az új edzője, Derrick James irányításával dolgozó Joshuának szüksége van egy magabiztos győzelemre, hogy újra a top nehézsúlyúak közé kerüljön.

Egyetért a promóter Eddie Hearnnel, hogy ez az utolsó esélye az újjáépítésre.

„Eddie-nek igaza van. Mert meddig tarthat ez a sorozat, három vagy négy évig? És tudod, milyen gyorsan telik az idő. Szóval, ha ezután még egyszer nekifutnék, akkor a negyvenes éveimben is bokszolnék, és szerintem a boksz a fiatal férfiak sportja. Igazán szilárd jellem kell ahhoz, hogy valaki, mint Bernard Hopkins, George Foreman, Wladimir Klitschko vagy Alexander Povetkin, a negyvenes éveiben is folytassa. De ez egy olyan esély, amit sikerre akarok vinni, és aztán remélhetőleg a csúcson távozni.”

Joshua három meccsen belül a negyedik edzőjénél tart. Elismeri, hogy eltévedt, amikor megpróbált túljárni a 36 éves Usyk eszén, és hibákat követett el, amikor két edzőt nevezett ki egy tréner munkájára.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Photo by Francois Nel/Getty Images

Videók