Joshua: Át fogok gyalogolni Tyson Furyn!

Átvették az uralmat a brit bokszolók nehézsúlyban: Tyson Fury múlt novemberi, Vlagyimir Klicskóval szembeni trónfosztása után Anthony Joshua is vb-címet szerzett szombat este (az IBF-nél). Valósággal kidöntötte a világelit kapuját a 26 éves reménység, aki egyes vélemények szerint akár már idén összemérhetne erejét Furyval.


 

"Tyson Fury? Készülhet, mert át fogok gyalogolni rajta. Velem komolyan számolni kell, nem téríthetnek ki csak úgy az utamból" - mondta a Sky Sportsnak Joshua. "Még csak az út negyedénél tartok" - folytatta a 26 éves brit kedvenc arra utalva, hogy négy cím (WBO, WBA, WBC, IBF) egyesítése a célja nehézsúlyban.

"Rengeteg munka vár még rám. Ez most csak két menet volt, így már az öltözőben folytatom, kiegészítem a meccset egy kis kondizással. Haye és Fury is meg akar ütközni velem, és én mindent megteszek, hogy készen álljak ezekre a csatákra. Lépésről lépésre haladok. Jólesik a szurkolók folyamatos biztatása, mindig azon vagyok, hogy megkapják, ami nekik jár."

A londoni születésű, amatőrként Londonban olimpiai bajnoki címet szerzett Joshua (16-0-0, 16 KO) telt ház, 25 ezer tomboló néző előtt vette el az amerikai Charles Martin veretlenségét és IBF-övét az O2 Arénában - mindezt alig több mint röpke másfél menet alatt.

A második felvonásban két kőkemény hátsókezes jobbosba is belenézett Martin (23-1-1, 21 KO), s bár másodszorra is felállt a padlóról, de csak akkorra tette ezt, mikorra kiszámolta a bíró a nyolcat, így leléptették (TKO). Martin később elismerte, nem tudott mit kezdeni ellenfele ütésgyorsaságával.

Joshua tizenhatodik meccsén tizenhatodszor nyert, és tizenhatodszor vetett véget a küzdelemnek kiütéssel. Kevesebb mint nyolcvan percet töltött el a ringben profi pályafutása során, és már nehézsúlyú világbajnok, ezt például olyan legendák sem mondhattak el magukról, mint Muhammad Ali (első cím 20 meccs után), vagy Mike Tyson (első cím 28 meccs után).

Videón Joshua 16. győzelme:

Videók