Joe Joyce "ideális esetben" a Fury elleni címmeccset részesíti előnyben Usykkal szemben

Usyk 2013-ban, a World Series of Boxing versenyen simán kiütötte Joyce-t.


Joe Joyce sokkal csábítóbbnak tartja Tyson Furyt ellenfélként a címekért, mint Oleksandr Usykot. A 37 éves londoni nehézsúlyú kihívó elmondta, hogy ha választhatna magának világbajnoki ellenfelet, akkor szívesebben nézne szembe honfitársával, a manchesteri születésű, WBC nehézsúlyú címvédő Furyval, mint Usykkal, a WBO, IBO, WBA, IBF egyesített ukrán bajnokkal.

Fury és Usyk a márciusban szeretne megmérkőzni egymással a vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki címért, amire valószínűleg a Közel-Keleten kerül sor. Joyce, aki áprilisban a kínai Zhilei Zhang ellen lép szorítóba, a ranglistán az első számú kihívója Usyk WBO-övének.

De ha Fury végül legyőzi Usykot, és ezzel ő lesz a divízió vitathatatlan bajnoka, Joyce-nak nincs kétsége afelől, hogy ezt a mérkőzést szeretné. Fury-t és Joyce-t egyébként ugyanaz a cég, a Queensberry promotálja.

„Attól függ, hogy ki nyer a Usyk-Fury mérkőzésen. Nyilvánvalóan, ha Fury nyer -- valószínűleg ő fog, és nem írom le Usykot, mert ő egy kemény, képzett bunyós, aki okozhat némi problémát Furynak, akkor vele akarok harcolni. De igen, ideális esetben Fury ellen szeretnék legközelebb bokszolni, különösen, ha nyer. Az egy vitathatatlan meccs lenne” - mondta Joyce az iD Boxingnak.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók