Joe Joyce: Csalódott vagyok a teljesítményem miatt

Az olimpiai ezüstérmesek csatájában Zhilei Zhang szombat este a londoni Copper Box Arénában sokak meglepetésére megállította a veretlen Joe Joyce-t, és megszerezte a WBO ideiglenes nehézsúlyú világbajnoki címét.


 A 39 éves Zhang már az első menetben bátran kezdett, gyorsan elkezdte megrongálni Joyce arcát. A 37 éves Joyce-nak a mérkőzés során végig gondjai voltak Zhang balkezes stílusával – ami lehetővé tette a kínai óriás számára, hogy újra és újra betaláljon a balosokkal.

Joyce próbált javítani teljesítményén, de Zhang vitte be a pusztító ütéseket. Mindkét harcos bebizonyította, hogy kemény az álla, de Joyce szeme volt az, ami végül feladta a folyamatos ütések miatt a szolgálatot.

A hatodik menetben Joyce jobb szeme bedagadt – ami miatt a ringorvos azt tanácsolta a bírónak, hogy hagyja abba a küzdelmet. A vereség nagy visszaesés Joyce számára, aki nagyon közel állt egy világbajnoki címmérkőzéshez.

„Csalódott vagyok a teljesítményem miatt. A bal kezével folyamatosan eltalált, és nem tudtam kitérni az útjából. Szóval, tisztelet Zhilei Zhangnak. Jó küzdelem volt, de szerintem jobban is küzdhettem volna. Nagyon régóta nem bokszoltam balkezes ellen. Elismerésem neki. Ő egy jó bunyós, és mindent beleadtam. Szeretnék bocsánatot kérni minden szurkolómtól és támogatómtól. Vissza fogok térni, és az utam még nem ért véget” – mondta Joyce, a 2016-os olimpiai ezüstérmes.

Borítókép: James Chance/Getty Images

Videók