Jó magyar szereplés a Budapest Openen

Egy tucat magyar érem a budapesti nyílt karateversenyen.


Tizenkét érmet, köztük öt aranyat nyertek a magyarok a Budapest Open elnevezésű nemzetközi karateversenyen, az egyik győztes a friss olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor volt.

A hazai sportági szövetség emlékeztetett, a koronavírus járvány kitörése óta az első igazán nagy karateversenyt rendezték Magyarországon a hétvégén. A kétnapos viadalon - amely a magyarok számára kvalifikáló állomás volt a novemberi felnőtt vb-re és a februári korosztályos Eb-re - 34 ország több mint 1300 versenyzője, köztük számos világ- és Európa-bajnoki érmes indult.

A helyenként nemzetközi szinten is kimondottan erős mezőnyökben jól teljesítettek a magyarok. A sportág olimpiai bemutatkozásán bronzérmet szerző Hárspataki Gábor a pihenőjét követően tornagyőzelemmel tért vissza a tatamira a 75 kilogrammos súlycsoportban. A tokiói részvételről alig lemaradó magyarok közül Tadissi Martial a 67 kilóban, Molnár Dániel az abszolút kategóriában, a nőknél pedig a fiatal Ilankovic Aleksandra 61 kilogrammban lett első. Utóbbi ráadásul duplázott, mivel az U21-eseknél is a legjobbnak bizonyult. Ugyancsak aranyérmes lett Kiss András a 60 kilósoknál.

Budapest Open, felnőtt magyar érmesek:
formagyakorlat:

férfiak: 3. Nagy Botond
nők: 2. Sterck Laura
küzdelem:
férfiak:

60 kg: 1. Kiss András
67 kg: 1. Tadissi Martial, 3. Szegedi Döme
75 kg: 1. Hárspataki Gábor
+84 kg: 3. Molnár Dániel
abszolút: 1. Molnár Dániel
nők:
50 kg: 2. Molnár Réka, 3. Klement Kármen
61 kg: 1. Ilankovic Aleksandra
+68 kg: 3. Pap Dorottya

Borítókép: Hungarian Karate Federation/Facebook

Videók