Jó előjelekkel várja az Európa Játékokat az UTE versenyzője

Júniusban még egy nagy kihívás előtt állnak.


A harmadik helyen végzett Tadissi Martial a Karate1 Premier League sorozat sanghaji állomásán.

 
A 76 ország karatésait felvonultató olimpiai kvalifikációs viadalon az UTE versenyzője négy győzelmet követően állhatott fel a dobogóra, így jó előjelekkel várhatja a hónap végén sorra kerülő Európa Játékokat. 
 
A hazai szövetség beszámolója szerint a karatés PL-versenyeken kategóriánként 64-en indulhatnak, és a résztvevők többségükben a világranglista első ötven helyezettjéből kerülnek ki. Ebben a gyakorlatilag világbajnoki mezőnyben a 67 kilogrammosok küzdelmében Tadissi Martial az első fordulóban ugyan 6-4-re alulmaradt a későbbi döntős iráni Karimivel szemben, a vigaszágon viszont eredményesen menetelt: az orosz Gutnyikot 1-0-ra verte, majd 2-0-ra múlta felül az olasz De Vivót, a francia Garin ellen pedig egy 4-0-s diadallal kiharcolta a bronzmérkőzés jogát. A vasárnapi helyosztón a tavaszi Európa-bajnokság magyar bronzérmese 2-1-re diadalmaskodott a thaiföldi Ngamphuengphit ellen.
 
A 75 kilósok között Hárspataki Gábor kilencedik lett.
 
Tadissi és Hárspataki júniusban még egy nagy kihívás előtt áll, a sportágban Magyarországról ők vívták ki a jogot, hogy tatamira léphessenek a minszki Európa Játékokon.

Videók