Jeff Novitzky: nincs hiteles bizonyíték Islam Makhachev ellen

Ezzel az ügy lezárva?!


A Nyugat-Ausztráliai Küzdősport Bizottság szerint az intravénás (IV) kezelés használata nem megengedett. Dan Hooker azzal vádolta meg a könnyűsúlyú bajnok Islam Makhachevet, hogy infúziót használt a rehidratáláshoz, miután mérlegelt a pehelysúlyú bajnok Alexander Volkanovski elleni címmeccsük során a UFC 284-en. Makhachev egyhangú pontozással megvédte a bajnoki övét.

Makhachev menedzsere teljesen őrültségnek nevezte Hooker állításait, és Jeff Novitzky, a UFC sportolók egészségéért és teljesítményéért felelős vezető alelnöke szerint az ausztrál bizottság kijelentette, hogy nincs megbízható bizonyíték arra, hogy Makhachev infúziót használt volna. Az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) szerint vannak kivételek az infúzió használatára, de a perthi bizottság teljesen megtiltja azt.

„Azt hiszem, az ausztrál bizottság tegnap este kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, hogy nincs hiteles bizonyíték arra, hogy megszegte volna bármelyik szabályukat" - mondta Novitzky a UFC kommentátorával, Brendan Fitzgeralddal folytatott beszélgetésben.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images

Videók