Januárban rendezik a 68. Bocskai ökölvívó emlékversenyt

A megszokott februári időpont helyett jövőre januárban kerül sor a Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyre, amelynek szerződését kedden írta alá a rendező Debrecen város alpolgármestere és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség ügyvezető testületének elnöke.


 Az óriási múltra visszatekintő, 68. Bocskaira - amint az a rendezésről szóló szerződés aláírásának apropóján rendezett sajtótájékoztatón elhangzott - január 16. és 20. között kerül sor a szokásos helyszínen, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Rácz Attila, a MÖSZ november közepén megválasztott ügyvezető testületének elnöke - Debrecen város közleménye szerint - a szövetség nevében megköszönte a város támogatását és azt hangsúlyozta, hogy a Bocskai az elmúlt évtizedek alatt Európa egyik legjelentősebb ökölvívóeseményévé nőtte ki magát, és a következő viadal különösen fontos lesz, mivel a párizsi olimpia évében a versenyzők megmutathatják, hol állnak az ötkarikás felkészülésben. Mindehhez hozzátette, biztos abban, hogy a debreceni tornának olyan híre van, hogy ezúttal is rangos nemzetközi mezőny gyűlik majd össze.

Barcsa Lajos alpolgármester úgy fogalmazott, büszkeségre ad okot, hogy a városnak minden bizonnyal ez a legpatinásabb versenysorozata, ami évtizedek óta a hazai szövetséggel együttműködve valósul meg. Megjegyezte, a szervezők most is szerződésben rögzítik, hogy ki mit biztosít annak érdekében, hogy színvonalas és eredményes versenyt rendezhessenek. A hajdúsági vármegyeszékhely a sportcsarnokot, illetve egy ringet bocsát a verseny rendelkezésére, illetve többek között 138 külföldi résztvevő elszállásolásáról, utaztatásáról és ellátásáról gondoskodik, valamint biztosítja az orvosi felügyeletet.

A versenynapokra a felnőtt napijegy 1200 forintba, a diák napijegy 600 forintba kerül majd. A 65 év feletti nyugdíjasok és 14 év alatti gyerekek számára a belépés ingyenes.

Fotó: Getty Images

Videók