Így menekült meg egy fényes karrier

Hamarosan Israel Adesanya ellen bizonyíthat.


Amikor Patrick Cummins legyőzte Jan Blachowiczot a New York-i Buffalóban, kevesen jósolták volna meg, hogy ez egy elképesztő fordulópont lesz a UFC ötrténetében.


Fotó: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

A lengyel harcos épp a negyedik vereségét szenvedte el az utolsó öt mérkőzéséből, és miután a mérlege 2-4-re módosult, fennállt annak a veszélye, hogy elbocsátják a szervezettől. Dorota Jurkowska az otthonában ült Varsóban, és eszeveszetten próbálta megmenteni kliense karrierjét az éjszaka közepén, még 2017-ben. Amellett, hogy Jurkowska Blachowicz menedzsere volt a barátnője is volt egyben (ma már menyasszonya), és tudta, hogy meg kell mentenie párja karrierjét.

"Istenem, azt hittem, kirúgják. Komolyan. Arra számítottam, hogy jön majd az email, hogy vége. Azonnal írtam az összekötőnknek a UFC-vel, Mick Maynardnak. Aznap rengeteget beszéltünk, nagyon nehéz éjszaka volt. Nagyon nyomultam, hogy adjanak még egy esélyt Jannak. Mondtam nekik, hogy Jan hatalmas csillag Lengyelországban, és tudtam, hogy szeretnének az országban majd rendezni egy gálát. Kikötöttem, hogy ezen a kártyán szerepelnie kell! Ez volt az utolsó érvem, hogy ne bocsássák el."

Ugyanebben az évben, októberben Devin Clarkkal csapott végül össze, akinek ígéretes pályafutása volt. Blachowicz a második menetben nyert, és ami még fontosabb, megmentette a karrierjét.

"Tudod, hogy ma bulizok. Vasárnap pihenek, hétfőn pedig az edzőteremben leszek" - mondta Dan Hardy-nak közvetlenül a meccs után.

Ez a mentalitás segíti abban a lengyelt, hogy nyolc győzelmet szerzett azóta, és bajnok lett Dominick Reyes ellen. Amióta visszatért Varsóba, és összeállt Robert Jocz korábbi edzőjével, Blachowicz 8-1-re áll az UFC-ben, és legyőzte a sport legnagyobb neveit; Jared Cannonier, Luke Rockhold, Ronaldo 'Jacare' Souza, Corey Anderson és Reyest.

Israel Adesanya eddig még nem talált legyőzőre. 20-0-s mérlegének köszönhetően bajnok lett középsúlyban, ahol már nincs igazi kihívója, éppen ezért a nigériai felment egy súlycsoportot, hogy harcoljon Jan Blachowicz-csal egy superfight meccsen. Bajnok a bajnok ellen.

Sport365.hu - Jan Blachowicz Adesanyáról: Én leszek az első, aki megveri

Israel Adesanya eddig még nem talált legyőzőre. 20-0-s mérlegének köszönhetően bajnok lett középsúlyban, ahol már nincs igazi kihívója, éppen ezért a nigériai felment egy súlycsoportot, hogy harcoljon Jan Blachowicz-csal egy superfight meccsen. Bajnok a bajnok ellen. Fotó: Mike Roach/Zuffa LLC via Getty Images „Mindig én vagyok az esélytelen, aztán valahogy mindig én nyerek" - mondta Blachowicz az MMA Fightingnak.

Forrás: talksport.com
Borítókép: Mike Roach/Zuffa LLC via Getty Images

Videók