Húsz év börtön az olimpikon meggyilkolásáért!

J. Charles Thompson bíró szerdán 21 éves börtönbüntetésre ítélte Roger Randolphot, aki 2008. augusztusában Las Vegas-i lakásának udvarán lelőtte az olimpiai bronzérmes ökölvívót, Rhoshii Wellst.


Idén februárban a Clark megyei esküdtszék bűnösnek találta a huszonkilenc esztendős Roger Randolphot, aki 2008. augusztus 11-én Las Vegas-i lakásának udvarán lelőtte az olimpiai bronzérmes ökölvívót, Rhoshii Wellst. Az 1996-os atlantai olimpián bronzérmet szerző ökölvívó négyéves kisfiával sétált, amikor Randolph megtámadta őt.

A hatóságok azt állítják, hogy Randolph és Wells már korábban is összetűzésbe keveredett egymással. A nyomozás szerint a vitát egy kockajáték tartózás robbantotta ki. Érdekesség, hogy Randolph a letartóztatása után azt vallotta, hogy önvédelemből lőtte le Wellst, aki megütötte, majd kirabolta őt. Randolph állítása szerint a bokszoló 100 dollárt vett el tőle.

Nos, J. Charles Thompson bíró szerdán emberölés büntette miatt 20 éves fegyházbüntetésre ítélte Roger Randolphot, ezen felül egyéves büntetést kapott lőfegyver használatért, amellyel veszélyeztetett egy emberi életet. A büntetését a nevadai börtönben fogja letölteni. Randolph jól járt az ítélettel, ugyanis a kerületi ügyész halálbüntetés kért.

Videók