Hopkins beintett, nem bokszol Erdeivel

A félnehézsúly legjobb ökölvívója, Bernard Hopkins kijelentette, hogy nem akar még egy Chad Dawson elleni összecsapást a Bokszvilágtanács (WBC) égisze alatt. A balhés bokszoló minden bizonnyal a zöld asztalnál veszíti el bajnoki övét.


Bernard Hopkins-nak semmi és senki sem parancsolhat, ő a saját útját járja. ”B-Hop” kijelentette, hogy nem tesz eleget a Bokszvilágtanács (WBC) azon határozatának, hogy visszavágót adjon Chad Dawsonnak. Mint ismert a Kaliforniai Atlétikai Bizottság döntése értelmében megváltozott az október 15-én megvívott Bernard Hopkins - Chad Dawson találkozó végeredménye. A döntés értelmében a mérkőzés nem a kihívó TKO győzelmével, hanem no contest eredménnyel zárult, vagyis Hopkins visszakapta világbajnoki címét.

A WBC a döntés után azonnal elrendelte a botrányos mérkőzés visszavágóját. Hopkins egy interjúban kijelentette, hogy szívesen visszavágna Dawsonnak, de azt a mérkőzést nem a WBC égisze alatt rendeznék meg. A világbajnok arról is szót ejtett, hogy pénzügyileg sem érné meg a második mérkőzést megrendezni. Az első összecsapásból kiindulva igazat kell adni Hopkins-nak. Mivel ”B-Hop-ot” nem érdekli a második találkozó, így minden bizonnyal a WBC megfosztja őt világbajnoki címétől. Egyes hírek szerint Chad Dawson és a kanadai Jean Pascal küzdhet majd meg a betöltetlen címért.

Hopkins a jövőjéről is beszélt. Sajnos a negyvenhat esztendős bokszoló terveiben nem szerepel egy Erdei Zsolt elleni mérkőzés. A félnehézsúly jelenlegi királya a Boksz Világszervezet (WBO) brit világbajnokával, Nathan Cleverly-vel, vagy a Boksz Világszövetség (WBA) kazak világelsőjével, Bejbut Shumenovval bokszolna legközelebb.

Videók