Haney: semmi mást nem kértem, csak tisztességes bírókat

Nem volt más követelése a Kambosos elleni meccs előtt.


Devin Haney bízik abban, hogy a következő mérkőzésén nem lesz olyan bíró, aki össze-vissza pontoz. A WBC könnyűsúlyú címvédője ezen a nyáron megküzd a WBA, WBO és IBF bajnok, George Kambososszal hazájában, Ausztráliában.

Tekintettel arra, hogy Kambosos lesz hazai pályán, Haney talán jogosan vetette fel azt, hogy ne lejtsen a pálya, ha esetlegesen a bírókon múlik a mérkőzés. Sőt, ami Ausztráliát illeti, a közelmúltban van néhány precedens az ottani rossz bíráskodásokkal kapcsolatban.

Haney azt kérte, hogy a bírák megválasztását fokozottan vizsgálják meg.

„Az Egyesült Államokban is történnek „rablások” a bíróknak hála, sajnos túl sok. De ilyen mindenhol előfordul, függetlenül attól, hogy hol folyik a harc. Én és a csapatom mindent megteszünk annak érdekében, hogy igazságos, semleges bírók legyenek, vagy ha nem semleges bírók, akkor egy amerikai és egy ausztrál bíró legyen. Kiegyenlített játékteret akarunk kialakítani. Ez volt minden, amit kértem. Csak igazságos bírókat akarok, nem kértem mást.”

Haney-t nem tántorította el az, hogy Kambosos csapatának az volt az igénye, hogy Kambosos hazájában bokszoljanak, ami akár két meccsre is bővülhet, ha Haney legyőzni Kambosost június 5-én. A WBC veretlen könnyűsúlyú világbajnokának olyan nagy az önbizalma, hogy nem engedte, hogy ez számára akadály legyen, hiszen a célja, hogy vitathatatlan világbajnok legyen.

Forrás: boxingscene.com
Borítókép és képek: Mikey Williams/Top Rank Inc via Getty Images

Videók