Hamarosan összecsaphat Tyson Fury és Anthony Joshua

Szurkolók nélkül akár novemberben, vagy decemberben létrejöhet az összecsapás.


Anthony Joshua és Tyson Fury, azaz a legjobban várt küzdelem jelenleg a bokszvilágban most létrejöhet az Egyesült Királyságon kívül és rajongók nélkül ugyan, de legalább már ebben az évben megmérkőzhetnek.

Legalábbis Frank Warren ezt állítja. Fury és Joshua, amint megnyerték a maga mérkőzéseiket tudni lehetett, hogy kettőjüknek hamarosan össze kell csapniuk. Erre vár mindenki, és ezt szeretnék elintézni mihamarabb a promóterek is. A két brit lenyűgöző összecsapását már mindenki megnézné, és aki győzni tudna, az vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok lehetne.

Mindkét harcosnak viszont vannak kötelességei még - Joshuának Kubrat Pulev felé, míg Fury-nak Wilderrel van még rendezetlen ügye. A koronavírus okozta káosz miatt rengeteg változás történik a sportnaptárban, számos eseményt átütemeznek, vagy akár teljesen lemondanak.


Fotó: Matthew Lewis/Getty Images

Ennek ellenére Warren továbbra is meg van győződve arról, hogy meg kell történnie mihamarabb Fury és Joshua mérkőzésének.

"Pontosan azt mondom, ami van. Tyson és mi is azt szeretnénk, ha harcolnának, és ennek egy bizonyos pillanatban el kell jönnie, meg kell történnie. Két ilyen elképesztő nehézsúlyú bokszoló egy országból, akik minden övet birtokolnak. Két brit összecsapása, fantasztikus lesz számunkra. Jelenleg mindkettőjüknek a szerződésük miatt kötelezettségük van."

"Még körül kell néznünk, de örülnék, ha összejönne ez a találkozó. Nem tudom, hogy a Matchroom mit szeretne, és azt sem, hogy AJ ki akar-e állni ellene. Joshua egy ékszer a koronában, egy nagy harcos, de nem engedhetik meg maguknak, hogy megverjék. Véleményem szerint, Fury ebben a harcban nagy esélyes lenne, mindent megtenne, hogy legyőzze Joshuát."


Fotó: Richard Heathcote/Getty Images/Al Bello/Getty Images

Warren hozzátette, hogy az lenne szerinte az ideális, ha még idén összecsapnának, viszont az, hogy ilyen hamar megrendeznék a harcot, azt is jelentheti, hogy nézők nélkül történne meg.

"Szeretnénk ha a rajongók is ott lennének, de ez sok mindentől függ. Mire ez az összecsapás összejöhet az november vagy december. Kell egy megfelelő ajánlat, ami mindenki számára megfelelő, és utána meglátjuk mi történik. Nem tudjuk, milyen helyzet lesz akkor, és hogy a boksz visszatérhet-e a nézők elé."

Fury és Joshua is az Egyesült Királyságban szeretnének összecsapni, azonban Warren elszomorítja őket.

"Azt hiszem ott lesz a bunyó, ahol több a pénz. Szeretném, ha az Egyesült Királyságban lenne, de azt hiszem, hogy ott fogják lebonyolítani, ahol a legtöbb jövedelemet generálhatja. Ezt a nagy harcot szerintem külföldre fogják vinni."

Forrás: talksport.com
Borítókép: Valery Sharifulin\TASS via Getty Images

Videók