"Ha nincsenek is jelen a szurkolók, a dzsúdó szelleme itt van velünk"

Gulyás Gergely szerint megtiszteltetés, hogy itt indult újra a dzsúdó.


Megtiszteltetésnek nevezte Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy Magyarországon indulhatott újra a nemzetközi cselgáncsélet.

"A 2017-es világbajnokság után megtiszteltetés, hogy ilyen rangos eseménnyel indult el ismét a dzsúdóélet, köszönet érte a Nemzetközi Cselgáncs Szövetségnek" - jelentette ki Gulyás Gergely a budapesti Grand Slam-viadal szombati nyitóünnepségén.

A miniszter beszédében kifejtette, kihívást jelentő idők járnak, és korábban nehéz lett volna elképzelni, hogy a világ legjobb sportolói üres arénákban versengenek.

Marius Vizer, a nemzetközi szövetség (IJF) elnöke is a sportág újraindulását hangsúlyozta.

"Köszönet a magyar kormánynak a támogatásért, és még ha nincsenek is jelen a szurkolók, a dzsúdó szelleme itt van velünk" - jelentette ki.

Tóth László, a magyar szövetség vezetője ugyancsak köszönetet mondott a kormánynak és az IJF-nek azért, hogy létrejöhetett az első Grand Slam-verseny Magyarországon.

Kép: MTI/Kovács Tamás

Sport365.hu - Újabb magyar érem a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadalon

A békéscsabai színekben versenyző junior világbajnok a harmadik helyért a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard-ral csapott össze, és ipponnal nyert. Az 57 kilós Karakas Hedvig pénteki harmadik helye után ez a 33 fős magyar válogatott második érme a magyar főváros első Grand Slam-viadalán a Papp László Sportarénában. Kép: judoinfo

Videók