Golovkin visszavonul a boksztól: határozatlan időre távozik

Akorábbi kétszeres egyesített bajnok Gennady Golovkin a mexikói legenda, Erik Morales szerint úgy tűnik, hogy távozik a boksz világából.


Eredetileg a Morales által edzett ember, a veretlen Jaime Munguia remélte, hogy a nyáron Golovkinnal léphet a szorítóba, de Morales szerint GGG „határozatlan időre” szögre akasztja a kesztyűt”.

„Nem hiszem, hogy akarják ezt a meccset. Amit tudok a promóciós cégtől, hogy Golovkin azt mondta nekik, hogy határozatlan időre elhagyja a bokszot. És hogy ha úgy dönt, hogy visszatér, akkor mindenkinek szólni fog. Szóval, most nem gondolhatunk Golovkinra, jelenleg” – mondta Morales az IZQUIERDAZO-nak adott interjúban.

A Kazahsztánból származó Gennady Golovkint 16 éves karrierje során a világ egyik legjobb bokszolójaként tisztelték. Ha GGG végleg visszavonul a sportágtól, akkor is lenyűgöző 42-2-1-es mérleggel távozik, amelynek egyetlen szépséghibája a bokszszenzáció Canelo Alvarez elleni mérkőzés volt. Utoljára 2022 szeptemberében lépett ringbe, amikor a Las Vegas-i T-Mobile Arénában elszenvedte második vereségét Alvarez ellen.

Lehetséges, hogy a DAZN egy teherautónyi pénzt ajánl Gennady Golovkinnak, hogy elfogadja a 41-0-s Jaime Munguia elleni mérkőzést.


 

Borítókép: Getty Images

Videók