Golovkin: nem hiszem, hogy ezt valaha is el lehet felejteni Canelónak

Szerinte a bírók „már nem lojálisak” a mexikói szupersztárhoz.


Gennady Golovkin úgy véli, hogy az arrogancia Canelo Alvarez legnagyobb gyengéje bokszolóként, és azt tervezi, hogy megbünteti őt ezért, amikor a hétvégén harmadszor is összecsapnak. Szeptember 17-én megrendezésre kerül a trilógia mérkőzésük a vitathatatlan WBA, WBC, IBF és WBO világbajnoki címekért.

Még 2017-ben Golovkin és Canelo először csapott össze egy rendkívül szórakoztató mérkőzésen, amely vitatott döntetlennel végződött, és sokak szerint megfosztotta a kazahsztáni bunyóst a győzelemtől. A következő évben a visszavágón Canelo szoros megosztott pontozással nyert, de GGG mindig is ragaszkodott ahhoz, hogy mindkét meccset ő nyerte, és most megkapja a lehetőséget a visszavágóra.

Golovkin örömmel látta, hogy a WBA félnehézsúlyú bajnoka, Dmitry Bivol az év elején meg tudta verni Alvarezt a ringbírók jóvoltából, akik mindannyian 115-113-ra értékelték a javára a mérkőzést. A 40 éves bokszoló úgy véli, hogy ez jó előjel lehet a közelgő Canelo elleni mérkőzéséhez, mivel szerinte már nem állnak mellette a bírók, miután pályafutása során több megkérdőjelezhető győzelmet is aratott.

„A legutóbbi meccsén nem volt szükség kiütésre a legyőzéséhez. Bíztató, hogy a bírók már nem hűségesek Canelóhoz. Nem érzik ezt a terhet az imidzsén.”

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép és fotók: Dustin Satloff/Getty Images

Videók