Golovkin Canelo ellenségeskedéséről: lehet, ezek valami szerek mellékhatásai

Csúnyán visszaszólt Golovkin Canelónak.


Az uncia.info írását változtatás nélkül közöljük.

Gennagyij Golovkin jobb formában van, mint a legtöbb vele egyidős srác. Ezt jól bizonyítja, hogy folyamatosan képes legyőzni a nála egy évtizeddel fiatalabb ökölvívókat a súlycsoportjában.

Ennek ellenére már közelebb van a pályafutása végéhez, mint az elejéhez. Akár elismeri, akár nem. A Canelo Alvarez elleni trilógia elleni küzdelem során a nyár végén már minden bizonnyal megszokta, hogy megkérdezik tőle, hogy egy győzelem esetén méltó búcsút vesz-e karrierjének.

„Nehéz ezt megmondani. Addig folytatom, míg nem érzem azt, hogy már nem tudom a legjobb teljesítményemet nyújtani. Addig folytatom, amíg a testem azt nem mondja, hogy hagyjam abba. Három övem is van, szóval a győzelem vagy a vereség nem fogja befolyásolni a döntésemet a visszavonulásról. Őszintének kell lennem magammal és hallgatnom a testemre, éreznem kell, amikor azt jelzi, hogy hagyjam abba” – mondta Golovkin.


Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images

Golovkin és a BoxingScene.com egy Zoom-os videósbeszélgetést folytatott, ahol megvitatták a kapcsolatát Canelóval.

BoxingScene.com: A harmadik küzdelem Canelo ellen már évek óta húzódik. Még mindig bíztál benne, hogy ez összejön, vagy már elengedted?

„Valamikor már feladtam azt a reményt, hogy lesz közöttünk harmadik mérkőzés, mert voltak bizonyos szerződéses kötelezettségek, amelyeket megszegtek, felmerült néhány jogi probléma, és akkor kezdődött a járvány. Szóval igen, már feladtam a reményt. De végül ez a küzdelem megvalósul, és nagyon boldog vagyok.”

BoxingScene.com: Akkor is létrejött volna ez a mérkőzés, ha nem veszít Bivol ellen?

„Bizonyos részletek ismeretében úgy gondolom, hogy ez a küzdelem a Bivol-Canelo csata kimenetelétől függetlenül zajlik. Másrészt pedig az utolsó harcában elszenvedett veresége valószínűleg visszahozta a valóságba, hogy komolyabban vegye a bokszot.”

BoxingScene.com: Ennek a küzdelemnek az egyik jellegzetes eleme a köztetek fennálló kapcsolat megváltozása. Mik ennek okai? Minek tulajdonítod?

„Nem is tudom, hogyan magyarázzam ezt el. Talán csak bizonyos anyagok mellékhatásai a szervezetében váltják ki ezt nála. De ezt egy sporteseményként kezelem, semmi személyes. De azokat amiket mond, megmagyarázhatatlanok.”

BoxingScene.com: Amikor a tavaszi Murata elleni mérkőzésed előtt beszélgettünk, azt mondtad, nem gondoltad volna, hogy a Canelo elleni rivalizálás ilyen fontos szerepet tölt majd be a karrieredben. Most, hogy aláírtátok a harmadik mérkőzést, még mindig így érzed?

„A válaszom akkor teljesen őszinte volt. Akkoriban nem hittem, hogy ez fontos, és továbbra is úgy gondolom, hogy semmilyen negatív hatással nem lesz az örökségemre bárhogyan is alakulnak a dolgok. Kiváló plusz lenne az eredményeimet nézve azt látni, hogy megkaptam azt, amit megérdemlek. Másrészt hiszem, hogy nem veszítek semmit. Ez a meccs akkor sem fogja tönkretenni az örökségemet, ha nem sikerül nyernem.”

BoxingScene.com: Az elmúlt négy évben nyolcszor küzdött Canelo, te pedig négyszer. Számít ez, hogyan érheted el, hogy szeptemberben 100 százalékos legyél?

„Nem hiszem, hogy bizonyítanom kellene már bárkinek is. Hiszem, hogy saját magamat kell adnom és tennem, amit gondolok, már nem érzem szükségét, hogy bizonyítsak bárkinek. Aktívabb harcossá vált, mert promóterének középpontjába került, de ez nem nagyon lesz hatással rám.”

Borítókép és fotók: Dustin Satloff/Getty Images

Videók