Golovkin alig várja a Canelo-meccset: ez lenne pályafutásom legnagyobb győzelme

A kazah harcos eléggé motiváltnak tűnik.


Az uncia.info írását változtatás nélkül közöljük.

Gennady Golovkin nagyon várja a Canelo Alvarez ellen vívott hatalmas küzdelmet, és úgy gondolja, hogy a győzelem karrierje csúcsa lenne.

„Ez lenne pályafutásom legnagyobb győzelme. Fantasztikus érzés lenne, ha megtörténne” – mondta Golovkin a Las Vegas Review Journalnak.

Golovkinnak két korábbi alkalommal sem sikerült legyőznie Alvarezt, de ezek közül utoljára 2018-ban a mexikói ellentmondásosan nyert pontszerzéssel. 2017-ben, szintén ellentmondásos, döntetlent vívott a páros.

„Sok idő telt el azóta. Most már más harcosok vagyunk. Ez a helyes megközelítés ahhoz, hogy továbblépjünk. Nem akarok visszatekinteni az előző két küzdelemre, edzésben közben nem gondolok ilyesmire, ez egy teljesen más harc. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egy könnyű harc. Ellenfelem egy bajnok, négy öve van, és vitathatatlanul ő a legjobb harcos ebben a súlycsoportban."

Míg Canelonak van tapasztalata ennél az új súlynál (168 fontban), Golovkinnak nincs, de ennek ellenére magabiztos, annak ellenére, hogy nyolc évvel idősebb 32 éves ellenfelénél.

„Először ugrok fel ebbe a súlycsoportba és az osztály legjobbjával küzdök meg. Valószínűleg frissnek fogom érezni magam ebben a súlykategóriában. Azt hiszem, készen állok fizikailag a harcra. Szerintem kényelmesebben fogom érezni magam abban a súlycsoportban. Másrész jól érzem magam 160 fontban is.”

Golovkin és Alvarez szeptember 17-én, a Las Vegas-i T-Mobile Arénában lép ringbe.

Borítókép és fotók: Dustin Satloff/Getty Images

Videók