Gálos Roland fölényesen búcsúztatta a dán Jensent Yekaterinburgban

Az 57 kilogrammos ennek köszönhetően bejutott az oroszországi ökölvívó-világbajnokság legjobb tizenhat versenyzője közé.


Gálos Roland nyolcaddöntőbe jutott 57 kilogrammban vasárnap a yekaterinburgi férfi ökölvívó-világbajnokságon.
A bajaiak többszörös magyar bajnoka - aki az első fordulóban a tajvani Csen Po-jit győzte le - a 32 között a dán Frederik Jensennel találkozott.
Az első menetben egyértelműen Gálos volt az aktívabb, a ring közepét elfoglalva terelgette körbe riválisát, akinél többet és pontosabban talált.
A második szakaszra feljavult a dán öklöző, ugyanakkor nagyon kevés volt a tiszta találat: legtöbbször vagy egymás kesztyűjében haltak el az akciók, vagy a levegőt ütötték a felek.
A harmadik menet megint Gálos fölényét hozta, Jensen elsősorban testre mért ütésekkel próbálta zavarba hozni a 24 éves magyart, aki azonban jól védekezett.
 
 
Az öt pontozó közül kettő mindhárom menetben Gálost látta jobbnak, kettő 2-1-gyel adta a meccset a magyarnak, míg az azeri bíró mindhárom menetet a dán ökölvívónak ítélte, ez azonban nem számított: Gálos 4-1-es összesítéssel jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a harmadik helyen kiemelt mongol Tsendbaatar Erdenebattal találkozik majd kedden. Vasárnap még egy magyar lép szorítóba: 91 kilóban Hámori Ádám az iráni Mohammad Suriannal mérkőzik várhatóan fél hét körül. 
 
Fotó: Facebook/Magyar Ökölvívó Szakszövetség - Hungarian Boxing Association
 

Videók