Gálos egy győzelemre a kvótától

A nőknél Pribojszki Kata nyert, Tarnóczy Tamara kikapott.


Az 57 kilogrammosok súlycsoportjában szereplő Gálos Roland szombaton megnyerte első mérkőzését a Londonban zajló ökölvívó európai olimpiai selejtezőtornán, így egy győzelemre van a kvótaszerzéstől.

A magyar versenyző a hazai sportági szövetség közösségi oldalának közlése szerint pontozással győzte le a bosnyák Alen Rahimicet.

"Nem ez volt életem legjobb teljesítménye, de a lényeg a mai napon a győzelem volt. Nem éreztem magam elég frissnek, ezért a lábmunka nem működött a legjobban, de eleget ütöttem közelről, hogy megnyerjem a meccset. Az első összecsapás mindig nehezebb, a következő ellenfelem a kvótáért a finn Khataev lesz, akit ismerek a Bundesligából. Még nem beszéltük meg a taktikát, de ki tudom őt mozogni" - mondta Gálos, aki Arslan Khataevvel a hétfő esti programban lép ringbe a nyolc közé jutásért.

A szombati versenynapon bemutatkozott még Tarnóczy Tamara (51 kg) és Pribojszki Kata (60 kg) is.

A 60 kilogrammosok súlycsoportjában szereplő Pribojszki Kata győzött, az 51 kilósok kategóriájában indult Tarnóczy Tamara pedig kikapott szombati mérkőzésén a londoni európai ökölvívó olimpiai selejtezőtornán.

A hazai sportági szövetség közösségi oldalának közlése szerint Pribojszki a 16 közé jutásért a 2017-ben ifjúsági Európa-bajnok holland Chelsey Heijnen ellen nyert.

A mindössze 18 éves Tarnóczy, a magyar csapat legfiatalabb tagja a spanyol Maria Gonzalezzel szemben maradt alul.

A 11 napos tornán a férfiaknál az alsó három súlycsoportban (52, 57, 63 kg) nyolc kvótát osztanak, a középső háromban (69, 75, 81 kg) hatot, míg a két felsőben (91 kg, +91 kg) négyet. A nőknél 51, 57 és 60 kilóban hat hely kel el, 69 kilogrammban öt, 75-ben pedig négy.

A brit fővárosban hét férfi és öt női bokszolóval szerepel a magyar csapat, vasárnap a férfiaknál Fodor Milán (63 kg), Tallósi Péter (81 kg) és Hámori Ádám (91 kg), a nőknél pedig Szűcs Szabina (57 kg) és Oláh Eszter (69 kg) lép kötelek közé.

A nemzetközi szövetség kizárása miatt a tokiói boksztornát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szervezi meg, ahogy a kvalifikációs viadalokat is. A londoni az első kvótaszerző verseny az európai sportolók számára.

Borítókép: Facebook/Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Videók