Gaethje Usman segítségével készül Oliveira ellen

A könnyűsúlyú bajnoki cím a tét.


Justin Gaethje a legjobbakkal edzett a könnyűsúlyú címért vívott harca előtt, ahol az ellenfele Charles Oliveira lesz május 7-én a UFC 274-en.

Gaethje szinte esélytelenül lépett ketrecbe, amikor először harcol a UFC övért Khabib Nurmagomedov ellen a UFC 254-en 2020 októberében, ahol elég simán veszített is. Az Oliveirával vívott küzdelmet megelőzően Gaethje mindent megtesz, hogy a lehető legjobb formába hozza magát. Ebben volt segítségére Kamaru Usman, aki jelenleg a UFC legjobb bunyósa, súlycsoporttól függetlenül.

Image
Fotó: Kamaru Usman / Twitter

Ennek ellenére Gaethje tisztában van azzal, hogy a legjobb esélye a bajnok legyőzésére, ha állva maradnak, és megpróbál kiütéssel nyerni.

„Ha az én ütéseim nem lesznek veszélyesebbek, mint az övéi, akkor rohadt ideges leszek, mert ebben vagyok a jobb. Nyomást akarok rá helyezni, megsebezni és megállítani. Megpróbál majd a földre vinni, mert rájön, hogy állva nincs esélye.”

A 32 éves Charles úgy lett UFC bajnok, hogy legyőzte Michael Chandlert a Nurmagomedov által leadott címért folyó harcban, aki Gaethje megfojtása után távozott az MMA-tól. Azóta a brazil győzelmet aratott Dustin Poirier ellen is. Gaethje újabb esélyt szerzett magának a bajnoki címre a UFC 268-on, amikor legyőzte Chandlert.

Forrás: talksport.com
Borítókép és képek: talksport.com

Videók