Fury: Úgy tűnik, újra be kell vernem Wilder arcát

Amikor már mindenki azt hitte, hogy jön a Joshua-Fury, felszólaltak Wilder javára.


A WBC nehézsúlyú bajnoka, Tyson Fury megtörte hallgatását az események váratlan fordulatát illetően Deontay Wilderrel.

Fury közel állt ahhoz, hogy megállapodást kössön a WBO, a WBA, az IBF, az IBO bajnoka, Anthony Joshuával, hogy összehozzanak egy címegyesítő mérkőzést augusztus 14-én, Szaúd-Arábiában. Hétfőn azonban ezeket a terveket teljesen áthúzták, amikor a bíró úgy döntött, hogy Fury-nak be kell tartania a szerződésükben szereplő harmadik mérkőzésre szóló záradékot Deontay Wilder ellen. Elrendelték, hogy mindezt szeptember 15-ig kell megoldani.

Sport365.hu - Fury: Wilder a zsebemben van, míg Joshuát két menet alatt kiütöm

Tyson Fury újra beleállt régi riválisába, Deontay Wilderbe, de ez nem azt jelenti, hogy most nem Anthony Joshuát szeretné elsősorban kiütni. A „cigánykirály" tavaly februári visszavágóján megállította a „bronz bombázót", megszerezve WBC nehézsúlyú címét. A két ökölvívó baráti kapcsolata megromlott ezt követően, mivel Wilder a harc után azzal vádolta Fury-t, hogy csalt.

A szerződés még a 2020. februári visszavágójukhoz kapcsolódik, amikor is Fury megszerezte a WBC címet, miután a hetedik menetben megállította Wildert. A megállapodásuk tartalmazott egy visszavágási záradékot. A harmadik küzdelmet a koronavírus-járvány miatt többször törölték, tolták. Tavaly októberben Fury képviselői arról tájékoztatták Wildert, hogy visszavágási záradéka lejárt - ekkor az egykor megvert bokszoló jogi lépéseket kezdett a harmadik találkozóra való jogának érvényesítése érdekében. Fury elmagyarázta a közösségi médiának, hogy készen áll arra, hogy megverje Wildert a ringben.

„Mekkora vicc ez a Deontay Wilder. 20 milliót kértek, hogy félre álljanak. Úgy tűnik, újra be kell vernem az arcát.”

Wilder edzője, Malik Scott nemrégiben kijelentette, hogy őket nem érdekli a pénz, csak a Fury elleni győzelemre koncentrálnak.

„Wilder visszautasította, és nem érdekelte a félretett pénz. Itt egy egészen más típusú Wilder fogunk látni. A vért akarja, nem pedig a félretett pénzt. A megtorlás ránk vár.”

A Fury együttes promóciójával rendelkező, a Top Rank vezérigazgatója, Bob Arum már július 24-ig lefoglalta az új 65 000 férőhelyes Allegiant Stadiont Las Vegasban - arra az esetre, ha egy harmadik Wilder küzdelem közbe jönne.

Sport365.hu - Ki ül fel a "királykategória" trónjára? Joshua vagy Fury?

A profi nehézsúlyú ökölvívás egyesített vb-címéért augusztus 14-én csap össze Szaúd-Arábiában a két brit világbajnok, Tyson Fury és Anthony Joshua - erősítette meg a sokáig kérdőjeles időpontot Fury hétfői Twitter-videójában. Az összes fontos szervezet vb-övét birtokló bokszolók mérkőzésére az erre az alkalomra megépülő új stadionban kerülhet sor, de hogy melyik szaúdi városban, arról még nincs információ.

Sport365.hu - A "vesztesek" háborúja - Ez lehet a tökéletes nehézsúlyú mérkőzés

A modern ökölvívásban akár egy vereség is a világ végének tekinthető egy trónfosztott bajnok számára. Amikor a harcosok az egyik legjobb időszakukban egy nagy küzdelemben vesznek részt, és végül veszítenek, annak az azonnali következménye egy nagy zuhanás. Mintha egy hegycsúcsról a mélybe esne az ember. Igazság szerint ez ritkán fordul elő.

Forrás: boxingscene.com
Borítókép: Niall Carson/PA Images via Getty Images

Videók